Жената родила дъщеря си, знаейки предварително, че тя ще умре. А причината ще ви удиви

Жената родила дъщеря си, знаейки предварително, че тя ще умре. А причината ще ви удиви
Хоуп (вляво) Лий се родила няколко минути преди брат си Джош. Източник: BBC/Andrew Lee

Казали й, че детето ще живее не повече от седмица. Защо е решила все пак да го роди?

Ема Лий очаквала близнаци. В 13-та седмица преглед установил аненцефалия при едно от момичетата – вътрематочна малформация. А това означавало, че при момичето няма да се развие мозъкът и костите на черепа.

След раждането бебето било  обречено на смърт. Както показва практиката, децата с такова заболяване живеят седмица – не повече.

В тази връзка лекарите предложили на Ема да направи селективен аборт. Но жената сметнала за правилно да направи друго. Тя дълго мислела и решила, че ще роди болното дете. Причината, заради която Ема отказала да направи аборт, е просто невероятна!

„Много добре разбирам, че едно от моите момичета ще умре. Щеше да е по-лесно да отнема живота й в утробата. Но се замислих какви майки има по света, чиито деца също се раждат болни, но не безнадеждно. Дъщеря ми ще се роди без мозък, но другите й органи ще са нормални!“

„Някои новородени се нуждаят от трансплантация на органи. Това е единствената им надежда за живот. И макар бебето ми да не може да живее в този свят, тя ще стане истинска героиня! Тя ще помогне да спасим няколко малки живота“, обяснила решението си младата майка.

Ема родила близнаците в определеното време. Момиченцето с дефект било кръстено Надежда. Тя живяла много по-малко от седмица – 74 минути … Благодарение на нейните бъбреци и чернодробни клетки, други деца получили шанс да живеят.

„Надежда живя малко повече от час, но тя спаси няколко други новородени. Смятаме я за истинска героиня!“, казва Ема Лий.

Advertisement