Жена случайно измила салам в съдомиялна и била втрещена от резултата (видео)

Жена случайно измила салама в съдомиялна и била втрещена от резултата (видео)
Източник: Facebook

Шегите за това, че в колбасите няма месо, но има тоалетна хартия, отдавна са пуснали дълги бради.

Всеки знае, че в повечето случаи саламите се правят от всичко друго, но не и от натурален продукт. Колбасите ментета винаги са заемали едно от водещите места във фалшифицирането. Това обаче не пречи на хората да ги купуват почти всеки ден.

В руския интернет има едно много интересно видео. На него жена държи парче безцветно гъсто желе. Тя казва, че преди три часа това е било много апетитно парче салам. И не е евтино – 700 рубли на килограм (около 14 лева).

По чиста случайност саламът попаднал в съдомиялната машина и бил  „измит“ заедно със съдовете.

Когато авторката на видеото извадила салама, тя установила, че цветът и формата му са се променили. Жената се чуди какво се случва в стомаха ни, когато той попадне там? Как изобщо може да се смила в нас?

Може би това видео ще откаже много хора да купуват салами. Поне героинята на видеото решила за себе си, че никога повече няма да яде този продукт.

„Не яжте тези боклуци! Никой не ви кара насила да купувате! Отдавна е ясно, че няма естествени готови продукти нито от месо, нито от други суровини”, „няма ядлив колбас! Освен ако не е домашен“, пишат в коментарите към видеото.

Но има и друга гледна точка. Има диетолози, които са сигурни, че парчето салам, което е във видеото, съдържа месо. И то много.

Те обясняват, че това състояние е нормално за варения салам. Превръща се в нещо като желирано месо, тъй като при дълъг престой в гореща вода протеинът, който се съдържа в месото, става по-плътен.

Е, всеки може сам да реши дали да яде салам или не. Но трябва да се помни, че именно този „месен продукт“ най-често се фалшифицира. Затова избирайте качествени и доказани марки.

Advertisement