Жена си пуснала слети вежди и мустаци, напук на мъжете. Ето защо:

Жена-си-пуснала-слети-вежди-и-мустаци,-напук-на-мъжете.-Ето-защо

Необичайният външен вид е често води до обиди и груби коментари, какъвто е случаят с това момиче. Именно такава е реалността за Елдина Яганяк, която има слети вежди и мустаци. 31-годишната жена от Копенхаген често получава погледи от непознати и дори викове, че трябва да ги премахне.

Но тя твърди, че поникналите косми на горната й устна и между очите са благословия. Елдина се чувства разочарована, че се очаква от жените да отделят много пари за външния си вид за епилация в сравнение с мъжете.

Жена-си-пуснала-слети-вежди-и-мустаци,-напук-на-мъжете.-Ето-защо
Източник: MDWfeatures/ Eldina Jaganjac

Откакто осъзнала това, от март 2020 г. Елдина спряла да си скубе веждите, мустаците и вече не се интересува как изглежда или какво мислят хората за нея. Според The Mirror Елдина твърди, че мъжете често са крещяли „Оскуби това“ на улицата, добавяйки, че хората се взират в нейните вежди, сякаш има трета глава.

Елдина е готова да разкара консервативно мислещите си ухажьори, които веднага проявят недоволство от външния й вид.

жена-с-мустаци
Източник: MDWfeatures/ Eldina Jaganjac

„Преди да оставя веждите ми да пораснат, усещах, че има минимални опции за това как да изглеждат жените.“, споделя Елдина.

„Подобно на много други жени, и аз се научих да контролирам себе си. Например, преди не се чувствах комфортно да излизам навън ако веждите ми не бяха с малки размери, и не можех да ходя на фитнес, ако краката ми не бяха избръснати“.

„Сега избрах да се съсредоточа върху задачите и целите, които трябва да съм изпълнила, и по-малко върху това как изглеждам, докато ги правя и дали хората ме харесват или не, защото вероятно никога повече няма да ги видя, а ако пък ги видя,  пак не ми пука“.

слети-вежди
Източник: MDWfeatures/ Eldina Jaganjac

Тя добавя: „В сравнение с мъжете се очаква да отделим много повече време и пари за външния си вид, само за да се считаме за визуално приемливи в обществото, особено когато сте на публични места. Ако мъж не се бръсне и не скубе веждите си, никой не забелязва и не коментира и това не е нещо необичайно.“

Независимо от това, Елдина смята редкия си външен вид като предимство, тъй като й позволява бързо да установи дали ухажорът си заслужава времето или не. По същия начин нейните мустаци и слети вежди са лесен барометър, за да се види колко осъдителен е човекът отсреща.

„По-уверена съм, защото вече не се страхувам да изглеждам различно и започнах да чувствам, че мога да правя по-нетрадиционни избори като цяло.“, заявява Елдина.

Advertisement