Жена с кристална болест родила въпреки съветите на лекарите. Ето как се развила съдбата й:

Анастасия-Семьонова
Мъжът й в буквален смисъл носи Анастасия на ръце.

Не на всички хора е дадено да се раждат здрави и пълноценни. Някои хора трябва да се справят със сериозни заболявания от ранна детска възраст. И ако някои болести почти нямат ефект върху пълноценния начин ан , то има болести, които могат да застрашат бъдещето на човек.

Именно с такова заболяване се родила рускинята Анастасия Семьонова. Нейното заболяване се нарича „остеогенезис имперфекта“, а на прост език тя се нарича „кристална болест“.

Хората с това заболяване имат много чупливи кости. Ако при даден обстоятелства обикновените хора могат безопасно да понесат удар или падане, то при хората с чупливи кости ще отнеме много време, за да излекуват фрактурата си.

При Анастасия болестта е прогресирала сериозно в детството. 

Първите години, според родителите на Анастасия, били много трудни за тях: пет години те се скитали из клиниките и се опитваха да облекчат болката и страданието на дъщеря си.

Един ден в пощенската кутия на семейството било хвърлено писмо, в което пишело: „Защо пускате такова дете на улицата?“ През първите 10 години от живота си Настя преживява 50 фрактури.

Но момичето издържало. Тя продължила да бъде активно дете и изобщо не искало да се примири с болестта и да води заседнал начин на живот.

жена с кристална болест
Момичето се омъжило за любимия си.

В по-напреднала възраст болестта не се проявила толкова отчетливо и момичето успяло да води пълноценен живот.

Въпреки факта, че Анастасия можела да се придвижва само на колене и имала редица други външни дефекти, тя успяла да срещне своята половинка. Анастасия се омъжила и като всяка жена искала да продължи рода.

Анастасия Семьонова
У дома жената може да прави всичко сама.

Когато родителите на Анастасия разбрали, че момичето очаква бебе, те били много притеснени. Лекарите също били озадачени от тази ситуация.

„Когато видях две черти, разбрах, че няма накъде да остъпвам.“, казва жената в ефира на шоуто„ Отвъд границата “на канала NTV.

Първите няколко месеца от бременността Анастасия се чувствала добре, а след това болестта отново се обадила.

Тъй като коремът й започнал да расте, й станало трудно да се движи.

жена с кристална болест

За момичето било много трудно да ходи, сутрин трудно ставала от леглото. Лекарите препоръчали на Анастасия да не рискува здравето си и да се откаже от идеята да стане майка.

Но тя твърдо отстоявала позицията си и вече била готова за майчинство и отглеждане на дете. Момичето не планирало да се откаже от щастието си.

Анастасия не била спряна дори от факта, че нейната патология можела да се предаде на детето, тъй като е наследствена.

С помощта на съвременните медицински технологии Анастасия има дъщеря. Момичето се оказало абсолютно здраво и двойката била много щастлива, че успели да станат родители.

момиче

Днес дъщерята на Анастасия расте като красиво и умно дете. Тя не е наследила генетичното заболяване, така че семейството мисли за второ дете, въпреки че разбира, че това е изключително опасно в настоящата ситуация.

Анастасия не съжалява изобщо, че е взела такова важно решение. Щастлива е, че най-сетне има дъщеря.

И вие ли смяъаtе, че жената е извършила героично дело, решавайки да роди дъщеря въпреки забраните на лекарите?

Кадри: «За гранью»/НТВ

Advertisement