Жена намерила в гората малко коте, което се оказало опасен хищник. След време той я спасил

Жена намерила в гората малко коте, което се оказало опасен хищник. След време той я спасил

Казват, че колкото и да храниш вълка, той все гледа в гората. Казват, че е невъзможно да се опитомят напълно дивите животни. Тази история обаче показва, че има изключения.

Историята се случила в малко градче в Монголия, където възрастна жена живеела сама, чувствайки тежестта на самотата.

Тя намирала утеха в разходките, любувайки се на природата и грижите за птиците. На една от разходките си тя открила малко коте близо до гората. То било изтощено и жално мяукало.  Жената се смилила и го завела у дома.

Тя нахранила животинчето, стоплила го и решила да го задържи за себе си. Външно изглеждало като обикновена котка, но растяло много бързо.

Жената си помислила, че е мейн куун. Единственото нещо, което било объркващо, беше, че домашният любимец никога не мъркал, но тя отдала това на чертите на характера.

За нея което се превърнало в нещо като дете и тя щастливо прекарвала времето си с него, гледайки го да седи в скута й. Въпреки факта, че котето станало много по-голямо и вече не се побирало в ръцете й, възрастната жена все още го виждала като малко и гладно коте.

Вероятно жената никога нямала да разбере какво животно е взела в дома си, ако не бил един инцидент.

Една сутрин, когато стопанката излязла на разходка, тя оставила котката да спи в килера. Но по това време трима крадци, които отдавна оглеждали къщата на старицата в търсене на ценности, нахлули  в дома й.

Започнали да претърсват всички стаи, включително и килера, където спял домашният любимец на жената. Но когато първият крадец отворил килера, той бил любезно посрещнат от странна и неочаквана изненада.

Изскачайки от килера, огромната котка нападна мъжа, сграбчила го за гърлото и го запратила на пода. Друг крадец, чул шума, нахлул в стаята, но също станал жертва на нападение от огромната котка. Третият крадец успял да избяга.

Когато жената се прибрала и видяла какво се е случило, веднага се обадила в полицията.

Пристигналите на място полицаи били шокирани от видяното. Оказало се, че огромната котка, принадлежала на жената, не е обикновена домашна котка, а представител на див и опасен вид – манул. Котките манул са известни със своята неукротимост и изключителна сила.

манул
Източник: Pixabay

Служителите на реда се канели да застрелят животното, но стопанката ги спряла. Тя взела хищника на ръце и той веднага се успокоил.

Как станало такова чудо? Как една възрастна жена успяла да опитоми и спечели доверието на този див звяр? Остава мистерия.

Едно обаче било ясно – добротата и любовта, които жената показала към този див хищник сътворили истинско чудо. Те споделяли специална връзка, която помогнала на котката да забрави дивостта си и да намери своето място в сърцето на жената. 

Advertisement