Жена купила кученце, но се шокирала, когато взело да яде дини и да ходи на два крака

Жена купила кученце, но се шокирала, когато взело да яде дини и да ходи на два крака
Източник: Pixabay

Жена от югозападен Китай била шокирана, когато разбра, че кучето, което отглежда от две години, всъщност изобщо не е куче.

Госпожа Су Юн сбъднала мечтата на семейството си, като купила малко куче порода тибетски мастиф. Това е рядка порода, чиито представители се отличават със способността си да пазят добре имуществото на стопаните си.

Човекът, който продавал кученцето, уверил, че това е чистокръвен мастиф. Г-жа Су купила черното кученце, смятано за тибетски мастиф, по време на ваканция преди две години, докато не разбрала, че палето всъщност е застрашена черна мечка с тегло от близо 200 кг. 

черна мечка
Тибетският мастиф всъщност оказал чистокръвна черна мечка.

Когато кучето било докарано в новия си дом, жената осъзнала, че се случва нещо странно. Животното предпочитало да яде дини, а през нощта не я оставяло да спи, издавайки звуци, подобни на ръмжене.

На втория месец престой в новото семейство кученцето започнало да яде плодове, а след това да се катери по сградите с лапите си. То учудило всички и с ходенето си на два крака.

Решили да го изпратят във волиера в задния двор. Тогава стопаните обърнали внимание на странните звуци, които наемателят им издавал. Закарали го на ветеринар.

Специалистът веднага разбрал какво става – вместо куче на Су Юн била продадена мечка. Тя решила да изпрати домашното си мече в център за спасяване на диви животни, за да получи по-добри грижи.

Г-жа Су разказа пред China News, че била изненадана колко много яде нейното кученце.

„То може да изяде пълна кутия плодове и две кофи юфка на ден“, казва тя. 

И добавя: „Колкото повече растеше, толкова повече приличаше на мечка.“

Кадри, качени на Pear Video, показват еднометрова мечка, която се разхожда в малка клетка, докато горската полиция я отвежда в зоологическата градина.

Застрашената мечка тежи около 200 кг, според г-жа Су. По тялото й няма открити рани и белези. Докладът от предварителния преглед също показал, че мечката е в добро здраве.

Потвърдено е, че животното е азиатска черна мечка, която е защитено животно в Китай.

Този застрашен животински вид е широко търгуван от контрабандистите в Азия за части от телата им.

Advertisement