Заснеха странен „гълъб-мутант“ с огромна гуша и много дълги крака (видео)

Заснеха
Източник: @PigeonsTV / TikTok

Създанието с дълги крака и издута гръд моментално нашумя в социалните мрежи. Гълъбът, приличащ по-скоро на лабораторен експеримент, е почти два пъти по-голям от обикновения представител на своя вид.

Потребителите на социалните медии останаха ужасени, след като се появиха кадри на нещо, което беше описано като огромен гълъб „мутант“.

Видеозапис показва как гълъбът, който има масивни крака и огромна гуша, върви по дървена дъска.

Явно изразените гърди и удължените крака на птицата изглеждат така, сякаш някой е сбъркал режима му със стероиди.

Зоолозите бързо успокоиха хората. Както се оказало, на видеото виждаме реална птица от рядката порода английски паутър. той е потомък на скалния гълъб. Тази опитомена порода е известна със своята огромна гуша, дълги крака и пера по краката.

@pigeonstv English Pouter pigeons #pigeonstv #pigeon ♬ original sound – Pigeons Tv

Местоположението на видеото е неизвестно, но гълъбът Pouter обикновено се среща в Обединеното кралство. Номерът на фона на вана предполага, че клипът може да е заснет извън Острова.

Мнозина от потребителите не бяха наясно с въпросната порода и изпитаха страх при вида на огромния гълъб. Някои дори сметнаха, че гълъбът е генериран от изкуствен интелект.

Потребител написа: „Казваш ми, че това пиле може да лети.“

Друг казва: „Ако бях на 5 години и ми кажеш да нарисувам птица, ето как би изглеждала тя.“

Трети добавя: „Не знам много за птиците, но това очевидно са две птици, облечени в костюм на гълъб.“

Експертите смятат, че английският паутер произхожда от Англия преди повече от 400 години чрез кръстосване на различни видове гълъби. Птицата може да надува изпъкналите си гърди и да ги поддържа в този вид дълго време.

Тяхната отличителна идентичност е обсъдена от Чарлз Дарвин в книгата му за разнообразието на животните и растенията при опитомяване.

Advertisement