Заради вроден дефект го дали в детски дом, но след 10 г. мед сестра извършила истинско чудо!

Заради вроден дефект го дали в детски дом, но след 10 г. мед сестра извършила истинско чудо!
Източник: YouTube/HopkinsChildrens

Малкият Юри се родил различен от повечето други деца. Момчето е с вродена екстрофия на пикочния мехур.

Този проблем се среща най-много при едно дете от петдесет хиляди, а нашият герой, уви, нямал късмет.

При това заболяване на нещастното момченце просто липсва част от коремната стена заедно с част от пикочния мехур и такъв дефект може да бъде отстранен само хирургично.

Виждайки новородения си син, родителите решават да го изпратят в сиропиталище.

Но всяко зло за добро – самият Юри вече решил, че просто такава му е съдбата. В противен случай момчето нямало как да се срещне с онези, за които бил сигурен, че са предопределени отгоре да станат негови родители!

Юри е роден в Русия и даден за осиновяване само на два дни. Родителите му го завели в сиропиталище, за да не се върнат никога. Заради вродения му дефект лекарите не смятали, че на Юри му остава да живее много дълго.

На 10-годишна възраст социален работник помогнал на Юри да напусне Русия и да се отправи към Съединените щати. Той отишъл в детския център „Джонс Хопкинс“ в Мериленд, където лекарите можелу да го лекуват правилно и дори едно семейство било готово да го осинови.

Но когато приемното му семейство спряло да го посещава в болницата, медицинските сестри били тези, които останаха до него, сякаш те били семейството на сирачето. Той създал особена връзка с медицинската сестра Пам.

„С течение на дните и седмиците Пам Бътлър се влюбваше в това дете и това дете се влюбваше в Пам Бътлър“, казва д-р Гиърхарт, началник на детската урология. „И вероятно е един от върховете в моята кариера да видя това да се случи.“

След като Юри се възстановил от процедурите си, Пам знаела в сърцето си, че иска да го осинови – но какво щял да каже съпругът й? В крайна сметка двойката вече имала двама сина.

За щастие, мъжът й се съгласил! В резултат на това тя подала документи, че иска да осинови момчето. Самите Бътлър днес единодушно описват срещата си като предопределена от небето.ю

семейството на Юри
Семейството на Юри. Източник: YouTube/HopkinsChildrens

Пет дни след като детето навършило 10 години, то станало част от новото семейство и никога повече не го напуснала. Най-големите синове на двойката приели момчето като свое.

Днес Юри не желае друга съдба. И така, благодарение на щастливото стечение на обстоятелствата, момчето намерило нов дом, а жената намерила още едно любящо дете!

Advertisement