Захвърлено куче на боклука било жива мумия: тежало 8 кг, вместо 22

Захвърлено куче на боклука било жива мумия: тежало 8 кг, вместо 22

Скелет, покрит с кожа, бил открит от кошчето за боклук в Нюарк (Ню Джърси). Приличало на истинска мумия на куче, съсухрена и изтощена. Но очевидно в нашия свят все още има място за чудо: кучето било живо! Така започва историята на невероятната промяна на Патрик.

Откриването

Намерили бедното животно в навечерието на деня на Свети Патрик. Чистачи, събиращи торбите от улей за боклук, извадили кучето от една торба. Или по-скоро това, което било останало от него. Животното било в състояние на крайно изтощение. Силите на питбула стигали само да диша и да движи очите си.

слабо куче

Веднага го откарали в болница. При претеглянето се оказало, че телесното му тегло е само 8,6 кг, докато нормата за питбулите е 22 кг. Ветеринарите се заели да възстановят здравето на животното и по пътя създали специална страница за него в социалните мрежи.

В чест на втория си рожден ден кучето било наречено Патрик. А милиони интернет потребители започнали да следят възстановяването му.

На Патрик били изпратени пари за лечение, играчки, храна. Персоналът на болницата не останал незабелязан и винаги получавал благодарност за упорития труд.

И макар травмата от това да бъдеш вързан за парапет в продължение на седем дни и след това да бъдеш изхвърлен в кошчето, неизбежно е оставила емоционални и физически белези, тези, които познават Патрик, говорят само за това колко е любящ и доверчив.

питбул

Работата по рехабилитацията била наистина трудна. На Патрик била прелята кръв, хранен е по специална диета и са правени упражнения. И кучето, което наскоро не можело да се изправи на лапите си от слабост, започнало да ходи. Младото тяло се справи с болестта и стана по-силно.

Кой е виновникът

Докато ветеринарите се трудели, полицаите вършели своята работа. И скоро 28-годишната Киша Къртис била обвинена в жестокост към животните.

Жената отрекла този факт, опитвайки се да убеди полицаите, че е оставила кучето във фоайето на дома, тъй като не можела да го вземе със себе си на пътуване с автобуса. Кой е изпратил кучето на „пътуване“ през улея за боклук, тя уж не е знаела.

Властите съобщили, че Къртис е завързала кучето за парапет в жилищната си сграда в Нюарк и е напуснала щата за повече от седмица. По-късно чистачка открила изтощеното куче в кофа за боклук.

Ново щастие за Патрик

питбулът Патрик с коледна шапка

Когато вината била доказана, бившата стопанка на питбула била глобена с 1000 долара или шест месеца затвор по нейна преценка. Любителите на животните, след като научили за присъдата, я сметнали за твърде снизходителна. В социалните мрежи за  дълго време се пишели неприятни неща, а понякога и директни обиди, които в никакъв случай не могат да се нарекат незаслужени.

Що се отнася до самия Патрик, историята не повлияла на неговия благ характер. Макар да претърпял такова жестоко предателство, той не се ядосал на хората.

Кучето се превърнало във всеобщ любимец на ветеринарните специалисти от „Гардън Стейт“, които успели да направят куп снимки с него. Хубавото куче продължава да получава подаръци.

Най-много от тях идват на личния му празник – Деня на Свети Патрик.

Кучето вече получи един от най-хубавите подаръци в живота си – нов грижовен стопанин. Какво повече може да си пожелае едно куче?

Advertisement