Заедно 60 години! Вижте 85-годишния Челентано и 79-годишната Клаудия Мори на разходка

Челентано и Мори
© Rugantino / Clan Film and co-producers

Адриано Челентано и Клаудия Мори са една от най-издръжливите двойки във филмовата индустрия, тъй като са женени от почти шест десетилетия. Малцина обаче знаят, че бъдещата съпруга на актьора не се влюбила веднага в чара му.

Пътищата на Адриано Челентано и Клаудия Мори се пресичат през 1963 г. на снимачната площадка на филма Uno strano tipo. Тя била само на 19 и тепърва започвала кариерата си на големия екран. Той бил на 25 и вече бил успешен певец и актьор.

Когато се срещнаха, Клаудия не била впечатлена от дръзката личност на Адриано, а той бил раздразнен от нейното безразличие. Той се заклел да я спечели и започнал да я преследва безмилостно. Имало обаче проблем: Адриано вече бил сгоден за Милена Канту, консултант в магазин за парфюми.

Адриано Челентано и Клаудия Мори

По време на снимките на Uno strano tipo, Клаудия случайно предизвикала експлодирането на лампа и няколко парчета попаднали в лицето на Адриано. Тя се почувствала виновна и отишла да му се извини. Адриано се възползвал от възможността и я поканил на кафе. Тя се съгласила, но се дистанцирала, смятайки го за ненадежден и непостоянен.

След премиерата на филма те се разделили, тъй като той тръгнал на турне. Клаудия все още смятала, че не е добра идея да излиза с него. Но всичко се променило, когато Адриано й изпратил покана за негов концерт.

Тя отишла и в края на шоуто била изненадана от романтичен жест: Адриано изпял балада и заявил любовта си към Клаудия пред публиката.

Връзката им започнала след този момент и скоро те решили да се оженят. През 1964 г. те се женят на тайна церемония в 3 сутринта, за да избегнат вниманието на медиите.

Година по-късно се родила дъщеря им Росита, а по-късно се сдобили с още две деца.

Бракът им не бил без проблеми. Мори някога беше наричана най-ревнивата жена в Италия, но действията й показваха друго. Съпругът й винаги е бил заобиколен от жени. Веднъж запалена фенка на актьора дори се скрила в спалнята им. Клаудия не направила сцена, но казала пред пресата, че за нея е чест, че има такова внимание към мъжа й.

Адриано Челентано

Актьорът изпита търпението на съпругата си през 80-те години. Тогава имаше слухове, че Адриано има връзка с Орнела Мути, колежката му от филма „Укротяването на негодника“. Когато Клаудия разбрала, тя взела децата и заминала за провинцията.

Тя даде на пресата кратък, но ясен коментар за ситуацията: „Случайното предателство изобщо не е причина за раздяла. Тя е простима. А за мъжа случайните връзки са като механик, който проверява нова кола.“

Челентано, който много години по-късно призна, че е имал връзка с Мути, се извини публично и се върна при семейството си.

За да отпразнуват своята 40-годишнина Мори и Челентано поканиха гости и им изпратиха ръкописни покани. Във всяка от тях Адриано написа: „Все още се обичаме лудо“.

Днес двойката живее във вила в покрайнините на Милано и води доста личен живот. Те избягват купони и предпочитат да се грижат за конете си, да играят тенис и да прекарват времето си с децата и внука си. Наскоро Челентано подари на любимата си фонтан със статуя на самата Клаудия в центъра. Фонтанът е в тяхната градина.

Клаудия и Адриано са женени от 59 години. Те не харесват медийното внимание и затова предпочитат да празнуват годишнините си със семейството си. Мори не може да си представи да живее без мъжа, когото обича.

Тя казва: „Вечер, когато си лягам, рецитирам малката си молитва и първото нещо, което казвам, е, че ако един от двамата липсва, надявам се да съм аз, защото не бих могла да живея без него.“

Наскоро в интернет се появиха папарашки снимки на двойката. 85-годишният Челентано и 79-годишната му съпруга бяха заснети на разходка. Двойката изглежда щастлива и спокойна.

„Мечтая да живея с любимия човек 60 години. Това е щастие”, „Адриано има късмет със съпругата си. Тя му прости предателството с Орнела Мути и изживява последните си години с него.“, коментират феновете.

Advertisement