За да се сбъдне: как да си пожелаете желание на Нова година

За да се сбъдне: как да си пожелаете желание на Нова година
Източник: Pixabay

Нова година е най-вълшебният празник. Чакат го дори заклети скептици – подозираме, че дори и те като другите си пожелават нещо. Отдавна е потвърдено, че това, което е замислено в този миг, често се сбъдва. За да не пропуснете шанса, svobodnazona.com събра няколко ефективни начина как да си пожелаете нещо за Нова година.

Почти всеки знае как да си пожелае нещо на Нова година с шампанско. Този новогодишен ритуал се предава от поколение на поколение: напишете желанието си в бележка, изгорете я, хвърлете пепелта в шампанско и гледайте да я изпиете точно в полунощ. Признаваме – не е много вкусно, но е забавно. Казват, че желаното се сбъдва.

Ние знаем няколко други начина от „практическата магия“ как да си пожелаем желание на Нова година, така че то да се сбъдне. Основното нещо е да мислите преди да си пожелаете нещо, и да – „страхувайте се от желанията си, те са склонни да се сбъдват.“

Писмо в бутилка

Да речем, че сте изпили шампанско с пепелта на вашето желание, а бутилката е останала. За да закрепите желанието, напишете го на бележка и я хвърлете в бутилката. Затворете я и я скрийте – докато се сбъдне.

Бурканът с желанията

Напишете това, което искате, на отделни бележки и на 31 декември вземете обикновен буркан (какъвто и да е размер) и сложете всички бележки в него. Затворете плътно буркана. През годината ще се сбъднат желанията, затворени в буркан. Впрочем, вие сами можете да проверите, когато отворите буркана.

Пожелание с портокали

Това е китайски ритуал. Купете 8 портокала, пожелайте си нещо, а след това хвърлете всеки портокал през прага на дома ви, преди да влезете в къщата. После събирате, измивате и на първите седем празника дарявате с портокали близките си. Пътьом им пожелавате сбъдване на желанията. Последният, осми портокал, трябва да изядете сами.

Вълшебните мандарини

Да, можете да си пожелаете нещо и чрез символа на Нова година по тези ширини – мандарините: напишете върху всяка мандарина (илиз алепете бележки) това, което искате да вземете със себе си през Новата година – например „Здраве“, „Мир“, „Любов“, „Щастие“ и т.н. Една мандарина – едно желание. Сега всички мандарини трябва да бъдат изядени и е най-добре да ги споделите с близките си.

Има и друго поверие: минута преди часовникът да отмери полунощ трябва да успеете  да обелите мандарината и да я поставите под коледното дърво. Ако успеете, годината ще бъде щастлива.

Отново мандарини, но със семки

Как да си пожелаем на Нова година да забременеем? Момичетата, които искат дете, трябва не само да имат време да я обелят, но и да изядат една мандарина – и ако в нея има семка, желанието ще се сбъдне.

Монетата на желанието

Ако не знаете как да си пожелаете пари за Нова година, тогава има един начин с празничното шампанско. Трябва да държите жълта монета в юмрука си по време на битката на часовника, след това да я пуснете в чашата с  шампанско и да я изпиете. Препоръчително е да изплюете монетата и да я носите със себе си през цялата година. Казват, че колкото по-малка е монетата, толкова по-голяма е печалбата.

С елховата клонка

В навечерието на Нова година вземете клонка от елхата, прошепнете й желанието си и я сложете във вода до леглото си. След това проверете дали ще се сбъдне: след три дни пребройте колко игли са се разпаднали. Ако числото е четно – желанието ще се сбъдне веднага, ако е нечетно число – ще трябва да изчакате малко.

С бенгалски огън

Но как да си пожелаете нещо на Нова година, при положение че часовникът всеки момент ще отмери полунощ, ако изобщо не сте се подготвили? Вземете бенгалски огън, запалете го с първия удар на часовника и си пожелайте нещо. Изгорелият огън трябва да се пази до изпълнение на желанието.

Между другото, можете да си пожелаете нещо и то да се сбъдне почти веднага. Ако след 12-ия удар на часовника ви се обади мъж, тогава желанието ще се сбъдне, а ако е жена, тогава няма да се сбъдне.

Advertisement
Фейсбук коментари