Яжте това за вечеря 3 дни подред и ще се изненадате какво ще излезе от организма ви:

Яжте това за вечеря 3 дни подред и ще се изненадате какво ще излезе от организма ви:
Източник: Pixabay

Поддържането на здравословно тегло е много важно, но не всеки има късмета да има балансирано тегло. Затгова много хора се опитват или да отслабнат, или да напълнеят и да подобрят здравето си.

За съжаление, тези, които се опитват да отслабнат, въпреки промените в диетата и цялостния си начин на живот, често не успяват да постигнат желаните резултати.

Какъв може да е проблемът?

Причината може да се търси в храносмилателната система. Храносмилателни проблеми като лениви черва, лошо храносмилане, запек и др. се считат за основните виновници за неуспешното отслабване, тъй като пречат на правилното отстраняване на токсините от тялото.

При нормални условия изхожданията се случват един или два часа след хранене или веднъж или два пъти на ден.

Ако движението на червата отнема повече от 24 часа или повече, това може да е резултат от определени лекарства, дехидратация, липса на фибри и лоши бактерии в чревната флора.

Хроничният запек пък е състояние, характеризиращо се с неспособност на тялото да изпразни червата, което води до втвърдяване на изпражненията.

Лошото храносмилане или диспепсията е състояние, при което хората изпитват болка и дискомфорт в стомаха поради затруднено смилане на храната. Това може да се дължи на някои лекарства, киселинен рефлукс, пептични язви, аномалии на жлъчните пътища и др.

Ето защо поддържането на здрава стомашно-чревна система е от решаващо значение за успешния процес на отслабване.

За целта сме подготвили рецепта за детокс салата, която ще елиминира фекалните мазнини от червата, ще премахне токсините от тялото, ще осигури фибри на тялото и ще балансира pH.

Нужни са ви:
зеле
цвекло
морков
лимонов сок
зехтин
подправки (по желание)

Приготвяне:
Настържете 1/3 от зелето, цвеклото и морковите и ги разбъркайте.
Ако желаете, можете да добавите подправки по ваш избор и след това да капнете малко лимонов сок и зехтин.

Насладете се на вкусната и полезна салата.

Advertisement