Всички я търсеха, но без успех. Загадъчното изчезване на дъщерята на Ал Бано и Ромина Пауър

Ал Бано и Ромина Пауър
Източниk: Wikipedia

Преди около 30 години този дует от Италия покори всички континенти. Песните на Ал Бано и Ромина Пауър бяха за любовта и безоблачното щастие. Техните песни олицетворяваха висшите романтични отношения не само между младите хора, но и между съпрузите. Всъщност те пееха за себе си, защото на всички им се струваше, че техният съюз е много силен и любовта става по-силна с годините.

Но цялата тази идилия рухна за една нощ. И това се случи, когато голямата им дъщеря, красивата Иления, изчезна. Оттогава са изминали почти 30 години, но мистерията със загадъчното изчезване на момичето все още не е разгадана.

Влечение към пътешествия

Иления е родена през 1970 г. Вероятно малко хора знаят, но в звездното семейство има четири деца, но за Иления винаги се говореше като за най-талантливата и способна.

От детството си тя лесно успявала във всичко с което се захване. Учила чужди езици, пеела и танцувала добре, а когато пораснала, дори няколко пъти се снима във филми.

Като пораства влиза в колеж и в същото време започва работа като бавачка. Този импулс бил неразбираем за мнозина, зашото семейството по очевидни причини не се нуждаело от пари. Но такава била Иления – тя искала да постигне всичко сама.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romina Power (@rominaspower)

От детството си момичето усещало любов и грижи. Тя дори не се притеснявала от факта, че родителите й много често, поради натоварения си график, не са у дома. Вероятно защото родителите постоянно дълго време разговаряли с децата по телефона и носели подаръци от всяка командировка.

Когато родителите били у дома, те прекарвали цялото време до децата си и винаги знаяли всичко за хобитата и интересите им.

Например, Иления много обичала да пътува и да научава нещо ново. Тя винаги ходела на пътуванията си само с малка раница, в която имало дневник за пътуване, където момичето записвало всичко, което виждало наоколо. Бащата говоре за дъщеря си като за умна и красива жена и споделял, че тя има много независим характер.

Родителите винаги пускали Илиения на всяко ново пътуване с известна степен на страх, но, знаейки характера й, не й противоречали.

Иления Каризи
Иления Каризи

Така се случило и този път. Иления била на 23 години, когато й хрумнало да замине за Америка и по време на това пътуване решила не само да изследва нов свят за себе си, но и да напише книга за него. Тя искала да напише книга с главни герои бездомници, които поради различни обстоятелства са принудени да живеят на улицата.

Родителите не разубедили дъщеря си. Имало две причини за това: имали й доверие и очаквали от нея да бъде благоразумна. По време на пътуването си Иления си взела отпуска от колежа и през есента на 1993 г. се впуснала в ново приключение.

Момичето решило да пътува на стоп, като взела със себе си само необходимите неща, които биха могли да му бъдат полезни по пътя, и малко пари. С преминаващи коли момичето прекосило през цяло Мексико и част от Америка.

След като стигнала до Ню Орлиънс, Луизиана, тя решила да спре тук, за да изчака Нова година и след това да продължи.

Има и друга версия защо Иления тръгва на път с толкова малко багаж. Година по-рано, по време на следващото си пътуване, тя се запознава с Александър Масакела, който е уличен музикант. Тя толкова се привърза към този мъж, че дори го наричала свой господар.

Благодарение на този човек Иления се пристрастила към наркотиците и въпреки че родителите й били изключително против подобно запознанство, тя не прекъснала отношенията с този мрачен субект. Именно при него и отишла.

Загадъчното изчезване

Последния път, когато Ал Бано чул гласа на Иления, бил когато тя го поздрави за Нова година. След това никой не я е чул и видял. Тя буквално изчезнала в непознатия град, изпарявайки се завинаги.

В тяхното семейство било обичайно, когато Иления тръгва на следващото си пътуване, да се обажда у дома веднъж седмично.

Но когато изминали 10 дни от последното й обаждане, родителите й били сериозно притеснени. Всички канали били задействани, консулството в Съединените щати било уведомено и полицията започнала разследване на изчезването.

Разпитани са всички, които са видели Иления в последните дни преди изчезването. И всички в един глас твърдяли, че Иления приличала на онези бездомници, за които щяла да напише книга.

Полицията установила, че момичето е наело хотелска стая в район със съмнителна репутация, където са извършени множество престъпления.

Не по-малко интересен бил човекът, с когото живеела в стаята. Полицията бързо установила, че това е нейният дългогодишен познат Александър Масакела.

Една вечер съседите чули, че в стаята им има шум. Очевидно момичето се е скарало с Александър и след това, без да вземе нищо със себе си, е напуснало стаята. По думите му той я е чакал цяла седмица. И след това той спокойно взел нейните чекове и нещата и напуснл  стаята, за да се настани в друг хотел.

В този момент полицията го арестува.

Полицията установила, че Масакела е дългогодишен наркоман и също така е заподозрян в трафик на хора. Мъжът бил арестуван, но скоро освободен, тъй като нямало какви обвинения да му повдигнат.

Освен това нощният пазач на хотела уверено заявил, че е видял Иления да скача от моста в реката в началото на януари 1994 г. Въпреки че преди това той идентифицирал съвсем различно момиче, което също изчезнало безследно.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romina Power (@rominaspower)

Масакела обаче бил освободен, а след това самият Ал Бано се срещна с него. Той предложил на този мъж близо 100 милиона долара, ако предостави информация за дъщеря им.

Но той мулчал и дори такава огромна сума не го накарала да говори. Интересен факт, но няколко месеца по-късно самият Масакела изчезнал, а Ал Бано и Ромина Пауър продължили да търсят дъщеря си повече от 20 години.

Разривът в отношенията

Изчезването на Иления разбива семейните им отношения. Освен това, след тези трагични събития, буквално на всяка крачка те били причаквани от журналисти, които искали да увеличат тиража на публикациите си за сметка на уж „сензационни“ новини. Някои писали, че специално крият дъщеря си някъде, други, че Иления е избягала с младоженец.

Сърцето на майката беше разкъсано на парчета от неизвестността и лудориите на журналистите, шумящи около мъката й.

Петима частни детективи, Интерпол, мафията, американската полиция – почти 20 години всички издирваха Иления Каризи. Но следа от нея така и не беше открита.

В края на деветдесетте Ал Бано казва в интервю, че смята дъщеря си за мъртва. Според неговата версия тя се хвърлила в реката, за да я преплува, но не успяла заради алкохолно или наркотично опиянение. Музикантът обясни защо тялото на Иления не е намерено: на това място има силно течение и десетки крокодили …

Ромина сметнала думите на съпруга си за предателство – тя все още се надявала да види дъщеря си жива, чакайки нейното завръщане. След скандал Ромина през 1999 г. и Ал Бано се разведоха.

Едва 15 години по-късно те обявиха официално, че признават дъщеря си за мъртва и тогава беше издаден смъртен акт.

През 2013 г. издирването на Иления беше официално прекратено. Ал Бано се опита да живее след трагедията и веднъж се обади на бившата си съпруга: той я покани да се изяват заедно на годишнината на Сан Ремо. И Ромина неочаквано се съгласи.

Днес дуетът отново се представя заедно, На сцената те отново изглеждат много близки, въпреки че във всички интервюта отричат ​​всяка друга връзка освен творческата. Очевидно те много се страхуват от ударите на съдбата, която някога безмилостно ги наказа за прекомерното щастие.

Advertisement