Володя Стоянов за тежкото си боледуване: „Бях в тъмен свят, единствено песента ме спаси“

Володя Стоянов за тежкото си боледуване:
Кадър: "На фокус", Nova

Позагубилият се напоследък от общественото внимание Володя Стоянов гостува в предаването на Лора Крумова „На фокус“ по Novа. Певецът се появи заедно с внучките си, които споделиха, че са наследили от дядо си любовта към народнната музика.

Войводата говори за отминалата година и за тежкото боледуване от ковид, което прекара. „Беше едно наистина голямо изпитание“, започна Володя и благодари на всички приятели, които са го подкрепили в трудните мигове.

Фолклорният изпълнител прекара 50 дни в болница – едни от най-мрачните в живота му. Володя сравни престоят си в болницата, сякаш е бил „в подземието на Хадес“. „Единствено песента ме спаси в онзи тъмен свят“, споделя той. 

„Песните, които си тананиках долу, за да имам единствената връзка с живота“.

Изпълнителят на македонски песни разкрива, че докато е бил в това състояние, сиви фигури от отвъдния свят са го викали, а той, за да ги отблъсне, си пеел неговите песни. „Например песента по текст на Пейо Яворов „Ден денувам – кътища потайни. Нощ нощувам – пътища незнайни“, казва Володя Стоянов.

„Издържах седмици наред да се боря с тази друга сила, която е в отвъдния свят“, добавя той.

„Животът победи. Песента победи“, категоричен е певецът.

С усмивка на лице Володя си спомня, че когато е дошъл на себе си е попитал лекаря, който е бил на визитация, дали може да му изпее трети куплет, за да провери доколко добре работи паметта му. След което се разплакал от щастие, че отново може да пее.

Advertisement