Внимавайте за тази измама във фейсбук

хакер

Във време, когато социалните мрежи са придобили такава огромна популярност, и тази популярност расте с всеки изминал ден, измамниците се преместиха от реалния живот във виртуалния. Ето защо е много важно да обезопасите своето виртуално пространство. Всеки пак дори виртуалните загуби са си съвсем реални и осезаеми.

Ако видите покана за добавяне в приятели от човек, който вече е в списъка ви с контакти, то има вероятност да искат да ви измамят.

Измама в интернет

Първо се създава нов профил на човека, където се копира цялата информация и реални снимки. След това мошениците добавят в приятели всички потребители от списъка с контактите на жертвата. Хората, виждайки познато лице, смело добавят новия профил в приятели, предполагайки, че старият му профил просто е бил хакнат.

Ескпертите предупреждават: преди да добавите подобен потребител в контактите си, трябва да се уверите, че това е наистина вторият акаунт на вашия близък или познат.

По този начин, отправяйки съобщения с различни молби, мошениците имат възможност да научат ваша лична информация. Често те искат пари назаем, които, разбира се, нямат никакво намерение да върнат.

За да се обезопасите в интернет, трябва да ограничите достъпа до своята страница. Променете настройките си така, че само вашите приятели да могат да разглеждат личната ви информация и снимки.

Също така трябва да ограничите достъпа до списъка ви с приятели. За тази цел отворете раздела „Поверителност“ и в реда „Кой може да вижда списъка ви с приятели?“, изберете „Приятели“.

Advertisement
Фейсбук коментари