Ветеринар освободил окован кон и получил неочаквана благодарност (видео)

Ветеринар освободил окован кон и получил неочаквана благодарност (видео)
YouTube/ Four Paws

Всички мечтаем за по-добър свят, но наистина ли има шанс нещата да се променят към по-добро, без най-накрая да започнем да се отнасяме към животните по начина, по който те заслужават?

Силно вярвамe, че постигането на каквато и да е форма на съвършен живот зависи от това какво правим за онези, които са по-слаби от нас.

Въпреки това, историите на хора, които правят всичко възможно за благополучието на съществата, с които споделяме тази планета, ми дават надежда, че човечеството все още съществува.

Дивите коне са предназначени да бъдат точно това, което означава името им – диви и свободни. Често обаче има случаи, когато тези животни са оковани, за да не могат да избягат.

Овидиу Росу, член на организацията „Четири лапи“, която помага на животни в нужда, се натъква на окован кон в Румъния и знае, че трябва да действа бързо, за да освободи красивото животно.

Мъжът, който случайно се оказал ветеринар, свалил веригите и се сдобил с най-прекрасните благодарности, които някога е получавал.

Конят бил видимо нервен, когато Росу се приближил до него, защото не знаел какво да очаква. Преди да стигне до веригите, Росу упоил животното и след това успял да го освободи.

Това било на първо място заради безопасността на коня, така че да не се опита да се блъсне или да побегне и да се нарани, докато Овидиу си върши работата.

Този кон имал и добър приятел, който го пази, докато Овидиу работи.

По краката на коня имало белези, които говорели за болката, която претърпял.

След като освободил дивия кон, той докоснал носа на Росу като начин да покаже благодарност за доброто му дело. Това май си е една чувствена конска целувка.

Емоционалният момент бил уловен с камера и ние сме щастливи, че успяхме да станем свидетели на нещо толкова необикновено.

Advertisement