Вегетарианците боледуват 2 пъти повече от месоядните. Изследване

Вегетарианците-боледуват-2-пъти-повече-от-месоядните.-Изследване

Но пък живеят повече!

Веганството е най-строгата форма на вегетарианството, изключваща консумирането на продукти от животински произход, пише Daily Mail. Веганите не употребяват всички видове месо, мляко, яйца, мед, както и други вещества и добавки, произведени с използването на животински продукти (като желатин или кармин).

Смята се, че веганският начин на живот не само защитава от сърдечно-съдови зааболявания, но и намалява риска от развитието на рак. Също така било открито, че отказът от месо означава, че ще страдате по-рядко от затлъстяване.

И накрая, веганството ще ви помогне да живеете по-дълго. Изследване предполага, че веганската диета може да помогне да се предотвратят около 8,1 миллиона смъртни случая на година.

Но пък според друго изследване веганите боледуват по-често от месоядците. Изучаване на данните сред 1000 офис работници показало, че веганите излизат най-често в болнични заради грип, простудни и други незначителни заболявания – два пъти повече, отколкото са средните стандарти в четири страни.

Веганите също така си записват по-често часове при лекаря – средно 2,6 пъти в сезона на простудите и грипа в сравнение със средни показатели от 0, 7 пъти. Това сочат годишните анкети на Fisherman’s Friend. Има сведения и че веганите са по-по-предразположени към инсулти, гастрити и други стомашно-чревни заболявания.

Advertisement