Важно! Шофьорът насреща е кръстосал ръце: какво значи това?

Важно! Шофьорът насреща е кръстосал ръце: какво значи това?

Днес ще говорим за един малко известен, но не по -малко важен жест, който може да се види на пътя – кръстосани ръце. Този жест може да се види от шофьори и дори от пешеходци. Какво означава? Нека разберем.

Значение на жеста

Карате по пътя и виждате такъв жест, отправен към вас, какво може да означава? Чисто интуитивно можем да предположим, че този жест ни предупреждава за някаква опасност, сякаш ни казват, „Не монавайте по този път“. Знаете ли, това е много близо до истината. Като цяло жестът има няколко значения:

  1. Пред вас има голямо задръстване или сериозен инцидент, който затруднява пътуването;
  2. Пътят напред е затворен / блокиран по някаква причина;
  3. Движите се по еднопосочен път в грешна посока (в този случай жестът може да се види от пешеходци).

Последното, разбира се, е интересно. Нито аз, нито някой от моите познати не сме попадали в подобна ситуация, но тъй като жестът има такова значение, това означава, че такива инциденти се случват от време на време. Трябва да се има предвид.

Този жест е загубил своята актуалност, защото днес почти всеки шофьор има навигатор. И има не само карта, но и цялостна информация за задръствания, аварии и т.н. Но в редки случаи телефонът може да се е пворедил. И тези съвети от страна на шофьорите ще бъдат много полезни. Следователно значението на този жест си струва да се знае.

Advertisement
Фейсбук коментари