В търсене на работа мъж 15 години носел майка си на гръб

В търсене на работа мъж 15 години носел майка си на гръб

Ще ви разкажем за 37-годишен жител на Китай, който демонстрирал любов и преданост към своята майка, като в продължение на 15 години я носил на гърба си, местейки се от град на град в търсене на работа.

Ван Сянцун трябвало да зареже всико, когато баща му, който се грижел за парализираната му майка Тян Цзингуй починал през 2003 година.

Ван, който преди смъртта на баща си имал нелоша стабилна работа, се върнал вкъщи при майка си, взеля и отново се отправил в търсене на работа. Отчитайки проблемите на майка му със здравето – тя страда от морска болест, което затруднявало пътуването с транспорт – мъжът трябвало редовно да носи своя родител на гърба си.

Съобщава се, че по време на воите странствания с болната си майка, Ван обиколил най-различни места в Китай. Той дори бил съгласен на нископлатена работа, стига работодателят да му позволи да има гъвкав график, за да може да се грижи за майка си. По тази причина през цялото време му отказвали, тъй като по тяхно мнение „твърде много“ искал.

син-се-грижи-за-майка-си

През 2015 г. Ванг все пак успява да намери стабилна работа във фабрика за облекла, която работила само 6 месеца в годината.

По време на прекъсването на фабриката майката и синът трябвало да се върнат в родното си село, където, за тяхна изненада, ги очаквала изненада: общинският съвет решил да им помогне.

В резултат на това комитетът на селото му осигурил работа като чистач и субсидирана къща, построена специално за тях.

Потребителите на интернет също не могли да подминат тази история, мнозина от които обещали на мъжа да му дарят пари за инвалидна количка за майка му.

Advertisement