В продължение на година котка живее на гроба на стопанката си

В продължение на година котка живее на гроба на стопанката си
Източник: Screenshot/Youtube

Вече година жителите на едно от индонезийските селища на остров Ява стават свидетели на сърцераздирателна картина. Котка тъжи на гроба на стопанка си и отказва да го напусне. Факт е, че ефектът „Хачико“ не е характерен само за кучетата.

Вероятно този осиротял домашен любимец един ден също ще вдъхнови режисьорите, но засега жителите на града се опитват да отвлекат вниманието на мъркащото същество от нейната мъка. Местният жител, 28-годишният Кели Кенингау Прайтно, наблюдавал котката от няколко месеца.

Той гледал да храни животното и да не му липсва нищо. По думите му храни и напитки за косматите се появяват редовно. Но котката не докосвала лакомствата. Тя дежуряла ден и нощ в близост до мястото за покой на любимата си стопанка и от време на време жално мяукала. Този вик разбива сърца.

Удивително е до каква степен животното емоционално преживява загубата на стопанката си. Прайтно се опитал да прибере котката, за да й осигури нов дом и грижи, но тя отново се връщала на гроба. По-късно се оказало, че животното всъщност не е бездомно.

Децата на починалата живеят в същата къща и веднъж на ден любимката на майка им тича при тях за храна. Човекът все пак се обърнал за помощ и съвет към ветеринарен лекар.

Докторът препоръчал известно време да се дава на животното успокоително. Сега Прайтно мисли как да убеди котката да вземе лекарството, защото тя все още отказва да яде от ръцете на някой друг и да напусне мястото на покой на своя любим човек.

Advertisement