В приюта овчарка избягала от клетката си, за да успокои плачещи кученца

В приюта овчарка избягала от клетката си, за да успокои плачещи кученца
Източник: BARKER'S PET MOTEL AND GROOMING

Тази история се случила в Албърта, Канада. Австралийска овчарка на име Маги била отделена от кученцата си по някаква причина. Човешкото предателство в живота й не свършва дотук. След известно време кучето се озовало в приют.

Към този момент майчинският й инстинкт все още се проявявал. Тя била много притеснена, когато кученцата скимтели в съседните клетки. Една нощ, чувайки бебешки плач някъде наблизо, тя избягала от клетката и се втурнала да ги спаси.

куче сред клетки на приют
Източник: BARKER’S PET MOTEL AND GROOMING

„Има врата в предната част на клетката“, казва Алекс Олдред, чието семейство притежава бизнеса, пред The Dodo. „И има място, където можем просто да плъзнем купа с вода. Тя избутала купата с вода и се извила през отвора.“

Приютът, в който се намирала Маги, е доста голям. Затова кучето трябвало доста да се лута между клетките, за да открие източниците на кучешкия плач.

Накрая в една от клетките тя намерила кученцата. Маги изтичала при бебетата-сирачета и по някакъв магически начин успяла да ги успокои през решетките на клетката.

Въпреки че не можела да се мушне в тяхната клетка, тя притиснала тялото си към клетката възможно най-плътно, сякаш казвала: „Всичко е наред. Тук съм за вас“.

куче в приют
Източник: BARKER’S PET MOTEL AND GROOMING

Когато мисията й приключила, кучето не се върнало. Тя мирно се настанила до клетката с бебетата, за да пази спокойствието им и да могат да заспят.

Кой намерил Маги и какво направили хората

Притежателите на приюта семейство Олдред било на вечеря тази вечер и докато проверявали охранителните камери през телефона си, разбрали, че куче е излязло от клетката си.

Стигайки приюта, Санди Олдред било посрещнат от ликуващата Маги.

Санди отворил вратата на клетката на бебтата и Маги се почувствала като у дома си вътре.

„Тя беше супер нежна с тях“, казва Алекс Олдред. „Тя ги целуваше с уста, а те целуваха брадичката й. Затова просто решихме да ги държим заедно за през нощта.“

Тъй като овчарката не проявявала агресия, била миролюбива и се славела като спокоен, адекватен домашен любимец, хората решоли, че нищо лошо няма да се случи, ако новоизпечената майка-болногледачка бъде настанена при бебетата.

„Когато се върнахме сутринта, те все още бяха сгушени“, добавя Олдред.

Така тя ще може да ги храни, образова, да се грижи за тях. В крайна сметка на тези бебета им липсвала майчина топлина и любов. Изглежда самата съдба събрала тези животни, познали човешкото предателство.

Впоследствие Маги и кученцата намерили свои собствени любящи домове. Но хората от Barker’s Pet Motel and Grooming никога няма да забравят нощта, в която актът на любовта на Маги помогна на самотните кученца да преживеят страшните мигове.

Advertisement