В нощта на Бъдни вечер могат да се сбъднат най-съкровените желания

В нощта на Бъдни вечер могат да се сбъднат най-съкровените желания
Източник: Pixabay

Има много традиции за Бъдни вечер, но любимата ми е да си пожелая нещо в нощта на 24 срещу 25 декември. В магическата свята вечер се сбъдват много желания, най-важното е да вярвате.

Не пропускайте тази вечер, единствената нощ в годината на 24 срещу 25 декември, вълшебната нощ на Коледа. Ето как аз си пожелавам на Бъдни вечер – правя го както ме научи баба ми – споделям с всички, които вярват в чудеса.

Искам веднага да кажа, че не всички мои желания сбъдваха винаги. Но винаги си намислям нещо в нощта на Коледа. Но баба ми ме научи да се отнасям дори към това, което не е изпълнено, философски, и да се уча от всичко.

Трябва на тазвечершната служба да вземете светена вода от църквата и да я донесете у дома;

Налейте водата в чиста прозрачна чаша;

В полунощ си пожелайте нещо и започнете да пиете вода от чаша на много малки глътки;

Можете да прочетете молитвата „Отче наш“ или да се помолите със свои думи.

Ето това е един простичък ритуал за намисляне на желания. За мен не се прави на Нова година, а точно на Бъдни вечер – това е моментът да направим обобщение на живота си и да си поставим нови цели. И отправянето на желания и молби завършва тази вечер.

В навечерието на Рождество Христово искам от сърце да пожелая на всички тази година поне едно от вашите съкровени желания да се сбъдне. Успех, Бог да ни пази!

Advertisement
Фейсбук коментари