Ужас! В Китай небето стана червено и стресна всички. Ето какво е обяснението:

Ужас! В Китай небето стана червено и стресна всички. Ето какво е обяснението:

Една майска сутрин жителите на китайския град Джоушан се събудили и били ужасени: цялото небе над главите им било боядисано в зловещ кървавочервен цвят. Те не можели да разберат какво се случва

В началото основното подозрение паднало върху евентуални мащабни пожари. Но не! Нямало съобщения за пожари в медиите.

Очевидци веднага започнали да качват в местните социални мрежи видеоклипове на това необикновено атмосферно явление. Видеоклиповете станали вайръл и събрали повече от 150 милиона гледания за кратък период от време.

червено-небе

Според китайските метеоролози всъщност причината за това необичайно явление е пречупването и разсейването на светлината. С голяма степен на вероятност корабите в пристанището Джоушан станали източник на това сияние.

Техните прожектори се отразявали в облаците, разположени ниско над повърхността на земята. От научна гледна точка подобни метеорологични условия са идеални за появата на феномена „алено небе“: над града имало мъгла и силна облачна покривка с малко дъжд.

Обяснението на метеорологичното бюро, разбира се, успокоило много жители на града. Но все пак те станали свидетели на зловеща картина, която можеше да се наблюдава директно от прозорците на високи сгради…

Китай-червено-небе

Историята вече познава примери за подобни явления в атмосферата. През 1770 г. небето станало алено за няколко дни, като това било причинено от необичайната активност на слънцето. Това явление е изключително рядко и изглежда грандиозно и необичайно.

Наистина, аленият цвят на небето се превърна в уникален момент в живота на жителите на град Джоушан в Източен Китай.

Макар и безспорно зловещо, това небе също било невероятно красиво. И онези хора, които имали възможността да наблюдават случващото се със собствените си очи, имали късмет, защото споменът за този природен феномен ще остане за дълго време.

Advertisement