Усмивката на това недоносено бебе дарява надежда на хиляди хора по света

Усмивката-на-това-недоносено-бебе-дарява-надежда-на-хиляди-хора-по-света

Щастлива история!

Едно малко момиченце станало истинско вдъхновение за мнозина родители, чиито деца се раждат недоносени. Снимката на усмихващата се Фрея, която на фотоса е едва на 5 дни, се разпространила по света като вирус.

Момичето се усмихва до уши на своите любящи родители Дейвид и Лорен Винье. Сега я наричат „най-щастливото дете на света“.

Фрея се родила на Деня на благодарността през 2014 година с тегло от едва 1,7 кг. Средното тегло на новородено е от 2,5 до 5 кг.

Лорен, майка на две момичета, разказва:

„Разговарях с нея и я попитах: „И какво, да изпратим снимка на тати?“ И когато понечих да я снимам, тя се усмихна с най-широката усмивка. Това е снимка, която винаги съм искала да споделям с хоарата, защото тя така ме докосна“.

Бременността на Лорен протекла сложно. На 28-та седмица жената се борила бори с прееклампсия – усложнение, което възниква по време на бременност, при което кръвното налягане се повишава значително. Лекарите установили, че сърдечната честота на плода спада и има спешна необходимост от цезарово сечение.

Но всички страхове утихнали след раждането на малката Фрея. В крайна сметка Лорен решила да подкрепи и други родители с недоносени деца и да сподели снимката в блога Birth Without Fear („Раждане без страх“).

От този момент снимката на Фрея с нейната усмивка се разпространила като вирус във виртуалния свят.

Тази година през ноември сияещата Фрея празнува своя пети рожден ден.

„Честно казано, тя е най-хубавото нещо, което ни се е случвало“ — казва Лорен. —
Когато отидем до магазина, тя е най-дружелюбнат, поздравява всеки срещнат.

Тя е много забавна, много щастлива. На тази снимка, където е само на 5 дена от раждането, виждате нейния характер и когато я погледнете днес, разбирате, че не се е променила. Така и си остана най-щастливото дете“.

Това е отлична новина за всички родители, които се опасяват от преждевременно раждане.

Advertisement