Умно куче се научило да спира епилептичните припадъци на друго куче (видео)

Умно куче се научило да спира епилептичните припадъци на друго куче (видео)

Факт е, че животните могат да страдат от същите заболявания като хората. Например кучетата също като нас страдат от епилепсия.

Епилепсията се проявява при домашни любимци поради органични нарушения в главния мозък. Голдън ретривър от Америка на име Лейкър се изправило пред това сериозно заболяване.

Припадъците на Лейкър започнали на шест месеца и на кучето били предписани сериозни ветеринарни лекарства, но това не винаги го спасява от епилепсия. Невъзможно е напълно да се спре болестта, но хапчетата и капките облекчават атаките.

А в моменти на криза на Лейкър на помощ се притичва… приятелката му Рокси!

Рокси е порода леопардово куче катахула. Рокси не се отдалечава и на крачка от Лейкър. Тя зорко следи състоянието му и всеки път, когато Лейкър падне в епилептичен припадък, кучето скача към него и го притиска на пода. И всички симптоми моментално изчезват.

Стопаните на тези две четириноги заснели на видео очарователна сцена на помощ. Те твърдят, че никой не е научил Рокси как да спира пристъпите. Ето защо потребителите са направо очаровани от проницателното куче, на чиято медицинска изобретателност дори човек може да завиди.

Advertisement