Тя се снимала по бельо, за да ви обясни нещо много важно

Тя се снимала по бельо, за да ви обясни нещо много важно
Източник: Facebook/Mum on the Run

Всяко момиче, което иска да стане „по-хубаво“, обикновено иска да отслабне. Затова страхът от бременността и стриите след нея им се струва непоносимо голям.

Малко хора обичат тялото си, след като имат бебе. Повечето от нас първоначално си мислят, че вече изглеждаме така, сякаш в живота никога повече няма да ни нарекат „красиви“.

Но едно младо момиче, което не се уплаши от срама от откровеността, публикува две свои снимки онлайн: преди и след като родила две прекрасни бебета:

Това е Лаура Маца, майка на 2 малки деца, която води много популярния блог Mommy on the Run. Тя публикувала тази снимка с едно силно послание за това колко е важно да се научиш да приемаш тялото си.

Възпроизвеждаме го почти изцяло:

„Направих тази снимка, за да осъзная сама колко бързо се е променило тялото ми. Може да не ми повярвате, но опцията вдясно ми харесва повече.

На снимката вляво имах перфектно тяло. За да поддържам тази форма, почти не ядях въглехидрати, можех да си позволя само някои зеленчуци. Почти цялата ми диета се състоеше от месо. Харесваше ми: можех да ям колкото искам и пак да не напълнявам. Когато бях такава торба с кости, мислех, че изглеждам страхотно.

Ако някой тогава ми беше показал мацката вдясно, щях да кажа, че тя е мързеливо и безполезно момиче, което не се интересува от себе си.

Вдясно съм аз днес. Със стрии. Със странен, „хлътнал“ пъп. Дебела, с леко на криво стърчащи кости. И тези целулозни трапчинки…

Хората не обичат да гледат такива снимки. И още повече, не ги публикуват в интернет. Ами ако това наистина е ужасно?.. Такива снимки определено не радват окото. И това очевидно не е тялото, на което трябва да се възхищаваме…

Белези, стрии, този сочен корем … Но всичко това се появи само защото родих двама нови човека. И да, за това трябваше да изям няколко „допълнителни“ парчета торта, а после започнах да пия малко повече вино…

Но знаете ли, сега се харесвам в този мой нов образ. Чувствам се много по-удобно с това тяло, отколкото с онова, което имах в онзи минал живот. Започнах да ям по-страхотни, вкусни продукти. Живея по-богат живот, получавам повече удоволствие от него. Дадох живот… Дори два живота!..

И всичко това стана възможно благодарение на метаморфозите на тялото ми.. Затова смятам, че е достойно за възхищение!…

Хиляди хора във Фейсбук написаха думи на подкрепа към Лора. Милиони жени по света със сигурност ще се съгласят с нея…

Advertisement