Тя се омъжила за мъж с напреднал рак, а след 3 седмици се случило истинско чудо

Роб Мъбъри
Източник: Facebook

Роб Мъбери и бъдещата му съпруга Аманда се запознават през 2012 г., докато работят в хотел Cosmopolitan в Лас Вегас.

Аманда би;а сервитьорка в бара, където Роб били барман. Младите хора се харесаха още от първия ден, в който се срещнали. Скоро след като двойката започнала да се среща, връзката им била предопределена да бъде тествана от съдбата.

Роб започнал да изпитва необясними здравословни проблеми: чувствал се зле и често се оплаквал от болки в корема. Само година след срещата си с Аманда той отслабнал с 30 кг.

Двойката била на консултации с много лекари, но никой не можел да каже със сигурност каква е причината за това състояние на Роб.

Накрая един хирург предложил да проведе изледователска операция, защото „никой здрав човек не може да свали 30 килограма за една година“.

След операцията двойката ги чакала шокираши новини.

Лекарите били принудени да съобщят ужасната истина: Роб имал рак на дебелото черво от най-сериозния вид. По време на операцията лекарят отстранява тумор с размерите на юмрук.

За съжаление ракът вече се бил разпространил в червата, лимфните възли и пикочния мехур.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mu (@mandymu11)

Лекарите смятали, че на Роб му остават само няколко седмици живот. Същата вечер, докато двойката се опитвала да подреди мислите си, Роб осъзнал, че няма време за губене.

Аманда разказва: „Една вечер, когато лежах в болничното легло до Роб, той се обърна към мен и прошепна: „Искам да се оженя.“

„Веднага отвърнах: „А аз искам да се омъжа!“

Роб и Аманда се оженили само два дни преди началото на лъчетерапията в болницата.

След сватбата започнало лечението на Роб. Въпреки това, след първия курс на лечение, състоянието на Роб не показало признаци на подобрение.

Вместо да продължи с радио- и химиотерапията, двойката реши да си вземе почивка от традиционното лечение и да даде време на тялото на Роб да се освободи от токсините.

В отчаянието си двойката се обърнала към алтернативни лекарствени средства.

„И двамата променихме диетите си, за да станем напълно вегетарианци“, казва Аманда и споделя, че са изпробвали различни билки.

Лекарите поставили под въпрос действията им, тъй като днес няма никакви научни доказателства, че алтернативните методи могат да лекуват рак.

Само няколко седмици по-късно обаче Роб се върнал за нов преглед, който показал, че ракът е изчезнал от тялото му с 80 процента.

А до декември 2014 г. от болестта нямало и следа.

Историята на Роб бързо се разпространява по света и много хора смятат, че именно вегетарианството му е помогнало да се възстанови.

Самият Роб обаче не иска да става източник на слухове, че като стане вегетарианец, човек със сигурност ще победи рака.

Мъжът се надява, че с примера си ще вдъхнови и други да преминат към по-здравословен начин на живот.


След като здравето на Роб се подобрило, двойката решила да има деца. Но заради лъчетерапията те не можели да заченат по естествен път, така че се обръщат към инвитро оолождането.

След тежък спонтанен аборт Аманда забременяла с близнаци. Така през 2016 г. те станали щастливи родители на дългоочаквани бебета.

„Много е трудно да си спомня, че само преди няколко години всичко можеше да се развие по различен начин. Това още веднъж доказва, че любовта прави чудеса“, казва Аманда.

Независимо какво точно е помогнало на Роб да се отърве от рака, в едно сме абсолютно сигурни: любовта е най-мощното оръжие, което имаме.

„Аманда просто остана с мен. Тя се омъжила за мъж с напреднал рак, а след 3 седмици се случило истинско чудо Тогава разбираш, че любовта е истинска“, казва в едно от интервютата си Роб.

Advertisement