Тя прегърнала отслабената си сестра. Никой не очаквал това, което се е случило

бебешка-ръчичка

Светът следял със спряло сърце състоянието на тези близначки… Това, което се случило с Кайри и Бриела Джексън, граничело с чудото.

Момиченцата се появили на бял свят цели 12 седмици преди срока. С тегло едва стигащо и видимо изоставане в развитието шансът момичетата да оцелеят бил много малък.

кувьоз

Сестрите били разделени, сложени всяка в отделна камера за кърмене на недоносени деца. Състоянието на Бриел постепенно се подобрявало, тя започнала да качва тегло.

Що се отнасяло до Кайри, то лекарите се съмнявали дали ще оцелее.

След няколко седмици се случило нещо напълно неочаквано: през нощта Бриел започнала така силно да крещи, че едва не се задушила, а мъничкото й телце посиняло.

Дежурната сестра се опитала да направи всичко по силите си, за да успокои момичето, но нищо не помогнало. Никой не можел да разбере защо малката така горко плачела.

Напълно отчаяна, медицинската сестра Гейл Каспарян решила да сложи до момичето сестра й. Това било забранено, но сестра Гейл все пак рискувала.

И тогава се случило нещо невероятно: Бриел веднага се успокоила и инстинктивно прегърнала своята все още слаба сестра Кайри.

сестри-близначки-в-кувьоз

След това се случило чудо: след известно време състоянието на малката Кейри се стабилизирало. Ден след ден тя започвала да качва килограми и скоро достигнала сестра си.

Днес Кайри и Бриел  са на по 20 години, всеки момент ще завършат обучението си в университет. Както всички близнаци прекарват много време заедно.

сесстри-близначки

Понякога човешката топлина е най-действащото лекарство. Особено тогава, когато между хората има такава близка връзка като между близнаците.

Advertisement
Фейсбук коментари