Тя оставила болната си дъщеря в дом, а после разбрала кой я е осиновил

Тя оставила болната си дъщеря в дом, а после разбрала кой я е осиновил
Източник: Unsplash/Robert Piosik

Когато Наталия родила дъщеря си, й казали, че момичето има вродена аномалия. Нямало лек за това, въпреки че можела да опита лечение. Тогава жената претеглила всичко и решила да се откаже от детето.

Тя напуснала болницата със спокойствие. Дори не проронила сълза, сякаш нищо не се е случило.

Тя видяла дъщеря си само веднъж и запомнила една смешна бенка върху лицето й. Дъщеря й обаче имала проблем с единия крак. Лекарите казали, че бебето няма да може да ходи. Защо й е на Наталия инвалид? Да страда? Не, тя все още има време да уреди живота си.

Годеникът на Наталия бил шокиран, когато разбрал, че тя е изоставила детето.

– Искаш да гледаш инвалид ли? Голям си глупак – ухилила се Наталия.

Тогава Мишо видял любимата си по съвсем различен начин. Той видял истинската й същност и разбрал, че няма как да продължат заедно напред.

Мишо отишъл до родилния дом, за да разбере каква е съдбата на момичето. Казал на главния лекар, че не иска да се откаже от момичето, въпреки разочароващите прогнози. Лекарят веднага му помогнал да събере всички необходими документи, за да може Мишо да вземе дъщеря си у дома.

Лекарите плакали от щастие, когато Михаил и дъщеря му били изписани от болницата. Всички му пожелали успех и обещали да помогнат.

Минали 10 години. Наталия и съпругът й минали с кола покрай училището. И тогава тя разпознала Михаил, който стоял до входа на сградата. Едно момиче се затичало към него. Тя леко накуцвала.

Наталия се приближила до него, поздравила го и попитала:

– Това дъщеря ти ли е?

– Да, дъщеря ми.

Наталия, виждайки смешна бенка на лицето на момичето, разбрала всичко. Но какво можело да промени сега? Да признае на момичето, че тя е нейната майка?

И после какво? Оказва се, че любовта и грижите на Мишо са излекували момичето, а тя просто я е предала и е изоставила детето си.

От общи познати Наталия научи, че дъщеря й е претърпяла много операции и дълга рехабилитация. Сега живее пълноценен живот. Само накуцването напомня за миналите проблеми.

А Бог наказал Наталия. Тя не може да има повече деца. Това е причината те често да се карат със съпруга си, защото заради безплодие жената не може да му роди наследник. Тя би дала всичко, за да върне времето назад. Но, уви, това не е възможно.

Advertisement