Ценете майката. Тя няма да бъде с вас вечно

Ценете майката. Тя няма да бъде с вас вечно
Изображение от freepik

Майката заема много важно място в нашия живот, но за съжаление, съвременното общество често прославя други приоритети – кариера, пари, власт… А в крайна сметка в живота на човек няма нищо по-важно от майката. Майчината любов е безценна, безусловна и най-близка до божествената. 

За вярващите майчината любов е като женската част от Бога в сърцата на децата, защото тя носи в себе си нежност, търпение и състрадание.

Разбира се, семейните задължения се споделят и от двамата родители, но ролята на майката е толкова важна за цялото човечество, че винаги трябва да й се отдава почетно място.

Защото именно майчината любов възпитава новите поколения, които градят новия свят и новото общество. 

Ето защо загубата на майката в ранна възраст оставя неизлечими следи в душата на човек, лишавайки го от спомени, преживявания, важни житейски уроци… А тези, които са имали щастието да изживеят с майка си дълги години, си спомнят за нея със сълзи и благодарност.

Ако ви е провървяло и вашата майка е до вас, ценете я!

Майчинството е работа за цял живот

Колко пъти майката е плачела мълчаливо, страдайки за децата си? Заради вашето здраве, уроци, семейни проблеми? Колко пъти мълчаливо се е молела за вас? Дори когато порасне и се сблъскаме с проблемите на възрастните, майката продължава да страда за нас.

Майката ни обича с цялото си сърце без да иска нищо в замяна…

Смъртта на майката е най-тежкото нещо

Загубата на най-любимия, на най-близкия човек – мама – е най-голямата мъка. След такава загуба могат да минат години преди душевните рани да заздравеят.

Безсмислено е да чакате всичко да стане както преди. Опитът от непоправимата загуба ни променя, прави ни по-възрастни.

В подобна ситуация няма утешителни думи.

Най-малко от всичко майката иска да ви донесе мъка със своята кончина. Помислете за това какво би ви казала, ако можеше да види вашите страдания?

Спомнете си какво обичаше вашата майка и какво би искала да правите заедно с нея. Смятайте, че тя е предала на вас щасфетата и започнете да го правите „заради двама ви“.

Любимите хора си отиват, но любовта към тях остава. И често след отиването им духовната и емоционална връзка с тях става още по-силна. Започваме Започваме да мислим не „колко жалко, че си отидоха“, а „какво щастие, че ги имаше“!

Но най-важното е да цените майка си, докато тя е жива.

Позвънете й, разкажете й за своята любов, помогнете й! Никога няма да имате човек, който да ви обича повече от майка ви.

Позвънете й още днес!

Advertisement