„Трябваше да бъде убит“. Неразкритото убийство, което никой не иска да разкрива

Кен Рекс Макелрой. Източник: YouTube

Имали сме доста статии за жестоки неразкрити престъпления. Днес ще ви разкажем за престъпление, което също все още не е разкрито, но интересното е, че и никой не иска да го разкрива. Ето защо:

Кен Рекс Макелрой съсипвал живота на жителите на малкото градче Скидмор в продължение на няколко десетилетия.

Днес то има по-малко от 300 жители, а по времето на Макелрой са били около два пъти повече. Предимно фермери. Макелрой също е роден в семейство на бедни фермери мигранти. Успял да доучи до осми клас, след което напуска училище.

Младият Кен имал репутация на женкар и крадец. За 20 години е съден 21 пъти, но всеки път делото срещу него пропадало. Жертвите всеки път оттегляли показанията си. И то защото истинският талант на Макелрой не било в кражбите, а в сплашването на беззащитни хора.

Кен имал няколко жени и общо 10 деца. Най-срамната страница от биографията му е свързана с последната му съпруга. През 1969 г. той блудствал с 12-годишната Трена Макклауд и започнал да съжителства с нея при жива и възрастна съпруга.

На 14 Трена забременяла от него, след което Кен решил да се ожени за нея. Родителите на момичето, разбира се, били категорично против, но след като Макелрой изгорил къщата им и намушкал кучето им, те благословили брака им.

Момичето напуснало училище и започнало да живее с новия си съпруг и вече бившата му втора съпруга.

Известно време след раждането Трена избягала в къщата на баща си. Но Кен я намерил. Той отново устроил пожар и убил още едно от кучетата на Макклаудс.

Кен бил обвинен в палеж, изнасилване, заплаха за убийство. Той бил арестуван както обикновено, но по-късно пуснат под гаранция.

Трена и детето били дадени в приемно семейство. Макелрой намерил това семейство и ги принудил да му дадат непълнолетната съпруга с бебето, заплашвайки да се разправи със собствената им дъщеря.

През 1976 г. Кен отново привлича вниманието на полицията – той стреля два пъти от пистолет по фермера Ромен Хенри. Хенри оцелява и свидетелства в съда. Той казал, че Макелрой постоянно се качвал до къщата му и го преследвал като в някакъв филм на ужасите, а веднъж започнал да стреля.

Хенри се опитал да го спре и получил два куршума в рамото. За пореден път Макелрой бил оправдан. Двама ловци свидетелстват в съда, че Кен е ловувал с тях този ден и следователно не е могъл да застреля Хенри. Нищо не спирало краля на престъпността Кен Макелрой, той станал истинско проклятие за градчето Скидмор.

През 1980 г. един от синовете на Макелрой откраднал шоколад от магазин за хранителни стоки. Собственикът на магазина хванал момчето за ръката и му се скарал. Кен го приел като лична обида.

Той се появил в магазина с пистолет, притиснал продавача до стената и му казал с подробности какво ще направи с него, ако отново попречи на малкия Макелрой да следва стъпките на баща си.

Старият магазинер обаче не се уплашил се съпротивлявал. Разпален от гняв, Макелрой дръпнал спусъка. Собственикът на магазина е прострелян във врата, но оцелява по чудо.

Когато Кен отново бил освободен под гаранция, той отишъл в местен бар и като разтърсил пушката си с прикрепен към нея щик пред изплашените жители на града, обяснил на всички как ще се разправи с магазинера, а след това и с всички, които заставали срещу него.

Накратко, това била последната капка. Жителите на града се обединили срещу Кен Макелрой.

Убийството

На 10 юли 1981 г. Кен и съпругата му Трена посещават D&G Tavern след поредното отлагане на съдебно заседание. Новината за това бързо се разнесла из града. Докато Макелрой изпил последната си чаша, залата била пълна с хора. Вероятно всички мъже от Скидмор били в бара.

Те не поръчали нищо, а просто седяли и чакали, наблюдавайки безсрамно най-опасния човек в града. Макелрой платил, сякаш нищо не се е случило, взел няколко кена бира със себе си и се отправил към колата си. Последвали го всички посетители на бара.

Какво се е случило след това се знае от думите на Трена, всички останали 50 свидетели заявяват, че не са видели нищо необичайно.

Трена Макелрой
Вдовицата Трена Макелрой. Тя умира от рак на 55-ия си рожден ден.

Веднага след като Кен се качил в пикапа си, те започнали да стрелят по него. Два куршума го убили, единият е изстрелян от пушка, а другият от пистолет. Когато приключили, никой от участниците и свидетелите не повикал линейка.

Полицията не обвинила никого, въпреки че Трена посочила стрелците. Проведено е федерално разследване, но то също не разкрива извършителите. При разпитите всички в един казали, че някой е стрелял и не е ясно кой. А няколко заподозрени казали: „Той трябваше да бъде убит.“

След известно време имало предположения, че жестокостта на Макелрой е причинена от нараняване, което е получил на строителна площадка на 18-годишна възраст.

Изглежда там е бил ударен със стоманена греда по главата. Оттогава той страдал от главоболие, може би е развил тумор, който имал толкова пагубен ефект върху поведението му. Независимо дали е вярно или не, хората от Скидмор не го съжалявали, когато Кен палел домовете им и ги заплашвал с оръжия.

Advertisement