Три кратки молитви от по няколко думи към Бог: чудесна ежедневна помощ

Три кратки молитви от по няколко думи към Бог: чудесна ежедневна помощ
Източник: hippopx.com

Раждаме се, живеем и се движим. Жизненият път на всеки човек е много уникален и неповторим. Какво ни очаква по него?! Това е неведомо за човека. Само Бог знае каква съдба ни е отредена.

Но Бог може да ни помогне не само като предотврати извънредни ситуации, които са трудни и непонятни за нашия ум, Бог може да ни помогне в тях! Всеки вярващ знае това. Как помага Бог?

Това варира в различните ситуации. За помощ към Господ Бог отправяме  молитвени думи. Невинаги е възможно да запомните дълги и сложни молитви. Затова понякога се обръщаме накратко към Бога. Той ще ни помогне дори и да се обръщаме към Него и с кратки и прости думи. В крайна сметка, най-важно е да вярваме.

Бог е Създателят на цялата вселена. Той управлява не само целия свят, но и нашия вътрешен свят, като ни ръководи и напредва в нашите дела през целия ни човешки живот. Всичко е в ръцете на Бог. Всичко! И съдби, и времена, и народи.

Би било трудно за нас да живеем без Бог. Просто невъзможно. Бог е Висшата Сила и Помощ за нас – Неговите създания. Понякога животът изглежда труден и предизвикателен, но помощ винаги има. Велика и Милостива – помощта от Господ.

Ето три кратки молитви за обръщане към Господ Бог за всеки ден.

Именно Той – Отец, Син, Свети Дух ще ни помогне и спаси и в най-трудните ситуации. Струва си да четете тези молитви повече от веднъж на ден, тогава Бог ще помогне и със сигурност ще ни защити във всичко, във всяко наше дело, във всяка неразбираема житейска ситуация:

Господи, помилуй!

Господи, спаси ме и ме защити от всяко зло!

Господи Иисусе Христе, Сине Божи, помилуй мене грешния!

Господ ще се смили, ще ни спаси и защити във всяко дело. Ето защо е важно да се молим и да прибягваме до Неговата милост не само в трудна и извънредна ситуация (и Бог ще помогне с вяра, като четете горните молитви), но и всеки ден от живота: и прославяйки Бог и като Му благодарим за всяко добро дело и милост.

Advertisement