Трагедията сполетя и любимци от турските сериали, призоваха за помощ

Трагедията сполетя и любимци от турските сериали, призоваха за помощ
Източник: Twitter

Двама известни турски актьори Чааръ Чътанак и Мелиса Асли Памук обявиха в социалните медии, че членове на семействата им са под развалините след земетресението, което удари няколко града в Южна Турция и Северна Сирия сутринта в понеделник, 6 февруари 2023 г.

Чааръ Чътанак и Мелиса Аслъ Памук призоваха за помощ в социалните мрежи, след като не получили известие от свои близки.

Чааръ е познат на българските зрители от сериала „Почукай на вратата ми“, а Мелиса е турски модел и актриса, която сме гледали в „С Русия в сърцето“, „Черна любов“ и „Ирония на съдбата“.

„Майка ми беше там!“

Tова сподели актьорът Чааръ Читанак в профила си в Twitter. Читанак призова за помощ, заявявайки, че майка му е под развалините в разрушената сграда в квартал Шумерлер в Антакия.

Чааръ се обърна към Министерството на вътрешните работи и Турското президентство по бедствия и извънредни ситуации.

Актоьрът написа: „Сградата A/3 Block, която беше съборена на улица Hatay е апартаментът, в който съм роден и израснал.Майка ми беше там!“

Турският актьор  добави в същия туит: „Тази сграда е най-високата и естествено най-населената сграда. Моля, протегнете ръка и помогнете, за да могат повече хора да бъдат спасени“, и призова AFAD (Управление при бедствия и извънредни ситуации) и Асоциацията AHBAP.

Бабата и лелята на Мелиса Памук бяха сред руините

Що се отнася до турската актриса Мелиса Асли Памук, която стана известна със сериала „Сляпа любов“, тя посочи, че двама от членовете на нейното семейство също са затънали под развалините.

По-късно обаче те бяха спасени.

Турската актриса написа в туит: „Баба ми не може да ходи, болна е… Тя и леля ми са в капан в сградата. Не знаем какво е състоянието им в момента.”

Тогава Мелиса добави домашния адрес на баба си в друг туит и помоли хората да им помогнат или да й дадат новини за тях.

В друг туит Мелиса обяви, че баба й и леля й са спасени.

„И баба ми, и леля ми оцеляха. Слава на Бог. Нека Бог да помогне на страната ни…“, написа Мелиса в Туитър.

Advertisement