Този участник направи страхотна игра в „Стани богат“, не го спряха куп трудни въпроси

Този участник направи страхотна игра в

Мъж на име Стоян Стоянов направи впечатляваща игра в „Стани богат“ и отвори въпрос за 20 000 лева.

Още във визитката стана ясно, че Стоян има богат житейски опит, като е бил и моряк, и осбтвеник на кабелна компания, а днес отглежда 200 декара лозя.

Още в началото на Стоянов заяви, че се надява житейският му опит да му бъде от полза и „да отвори някое чекмедже в мозъка си“, за да стигне по-лдаеч в играта. Очакванията му се оправдаха, защото мъжът отвори въпрос за сума от 20 хиляди лева, като въпросите до нея не бяха изобщо лесни.

А първото сериозно изпитание дойде още на 1000 лева.

Въпросът бе „Какво се спуска при настъпването на всяка нова година на площад Таймс Скуеър в Ню Йорк?“. Възможните варианти бяха: Дядо Коледа с парашут, светещо кълбо, надуваема елха или балон с гирлянди. 

Стоян си призна, че верният отговор му е убегнал като информация, затова използва първия си жокер. Приятелят, с когото Стоян бе дошъл в студиото, му подсказа верния отговор – светещо кълбо.

Следващият въпрос се отнасяше за филмовата сага „Междузвездни войни“, а именно – за кого се омъжва принцеса Лея. Стоян се оказа запознат с поредицата на Люк Бесон и без затруднение отговори, че избраникът на Лея е Хан Соло.

Дойде ред на географски въпрос – къде се намира платото Наска, известно със своите загадъчни знаци? И ето, че житейският опит тук помогна на мъжа. Той се оказа, че е ходил във въпросното плато, намиращо се в Перу.

„Препоръчвам на всеки човек да го види“, заяви Стоян и добави, че някои знаците в платото Наска са с големина на стадион. „Най-интересното е, че има знак, изобразяващ космонавт“, каза Стоян и уточни, че въпросната рисунка е много преди да има космонавти.

Последва въпрос от българската история. „В кой град през 1842 г, Константин Фотинов издава първото българско списание „Любословие“. Тук Стоянов избра да се обади на сина си, но той се забави с отговора си.

Тогава бе използван жокер 50/50, а сред останалите две възможноссти Смирна или Белград, Стоян избра вярната – първото българско списание се издава в турския град Смирна (днешен Измир).

Без жокери Стоян се изправи пред следващото изпитание – „С какъв апарат е изпратено първото официално съобщение, което гласи „Ето какво създаде Бог“.

Участникът веднага изключи телефона и посочи морзовия телеграф, което се оказа верния отговор. Така 5000 лева вече бяха негови.

Дойде ред и на спортен въпрос за сумата от 10 000 лева. Въпросът изискваше да се посочи кой български спортист печели златен олимпийски медал в антична сграда от 4 век.

И тук господин Стоянов блесна с богата ерудиция, като си спомни, че Димитър Добрев е олимпийски участник, който печели златен медал в борбата на игрите в Рим през 60 година.

Въпросът за 20 000 обаче бе непреодолимо препятствие. Стоян Стоянов се отказа на въпроса името на кой протеин се състои от 189 819 букви.

„Нищо не ми говорят“, каза Стоян, като видя опциите и прекрати чудесната си игра.

Ники Кънчев пък го поздрави за добрата му игра, а зрителите също похвалиха ерудирания мъж с коментарите си във фейсбук.

Advertisement