Това момиче има супер странно име, което е трудно за приемане

Това-момиче-има-супер-странно-име,-което-е-трудно-за-приемане

Името е важна част от идентичността на човек. В днешно време имената като чели се избират по-осъзнато, не според календара, а според усещането какво име би прилягало на детето, според субективните предпочитания. Но не всички правя така…

Благодарение на странното решение на баща си, героинята на тази статия – обикновено момиче от Индонезия – има име, което е може би дори по-странно от това на най-малката дъщеря на легендарния инженер Илон Мъск X Æ A-12. За първи път за нея заговорило известно списание от нейната родина.  Момичето има супер странното име Y.

Наскоро тя навършила 23 години и е прекарала по-голямата част от живота си в Джокякарта. В местните документи е записано нейното необичайно име, състоящо се само от една буква. Както заявява майката на момичето пред пресата, първоначално те искали да я кръстят ​​Дасих Утами. Но в последния момент съпругът измислил това толкова странно име.

странно-име

Той се извинил на жена си с думите: „Исках дъщеря ни да има по-кратко и хубаво име“. Освен това, съгласно индонезийското законодателство, дългите имена подлежат на по-голям данък. Така че такова странно решение на родителите може да се дължи на простото желание за спестяване на пари.

Самото момиче никога не се оплакало от избора на родителите. Не е била тормозена в училище или в университета. Y казва пред изданието: „Винаги съм харесвала името си и осъзнах дължината му едва в средното училище. Няма да го променя.“

Advertisement
loading...
Фейсбук коментари