Това хлапе от Северозапада смая Слави с гласа си. Чуйте невероятното пеене на Сава Чиплич!

Сава-Чиплич
Източник: Шоуто на Слави

Проектът на „Шоуто на Слави“ „Нова звезда“ даде шанс за изява на стотици български деца с талант в пеенето. Сред многобройните удивителни гласове се открои представянето на едно 12-годишно момче на име Сава Чиплич.

12-годишният самоук талант е родом от Сърбия, но в момента живее със семейството във Вълчедръм, Монтанско. На въпроса на Слави защо е избрал да живее в Монтанско момчето без да се замисля отговаря: „Защото ми хареса. Един път отидох на гости и ми хареса и останах“.

Като виден представител на Северозапада и Сърбия на кастинга Сава Чиплич успя да шашне Слави и останалите членове на журито с ювелирно изпълнение на песен на Шабан Шаулич.

С второто си изпълнение на кастинга талантливият Сава Чиплич също успява да впечатли комисията – този път с изпяването на емблематичната „Лудо младо сън засънило“.

На въпроса на Слави какво друго може да изпълни малкият Сава без колебание изпълнява и „Побелях и остарявам“ на Сашо Роман. С пеенето си Сава Чиплич успя да накара Слави Трифонов да заключи: „Този е голямо чудо. Направо пее изумително“.

Кастингът „Нова звезда“ не е телевизионният дебют на малкия талант. Преди време той успява да просълзи журито на сръбско телевизионно риалити, като в крайна сметка завършва четвърти и се прославя в цяла Сърбия.

Точно тогава Сава случайно е забелязан от земеделеца Алекси от Вълчедръм и съпругата му Иванка. Двамата настръхват от пеенето му и без колебание тръгват към родния град на Сава – Жабале в Сърбия, за да се запознаят с него.

В крайна сметка Алекси и Иванка канят семейството на Сава в България. А на Сава и двете му сестрички много им харесва у нас и решават да останат.

Само за няколко дни талантливото хлапе успя да си спечели голяма популярност и безброй фенове в интернет. Да му пожелаем успех!

Advertisement