Той се родил недоносен 12 седмици по-рано. Вижте го само как изглежда след 8 години:

Той се родил недоносен 12 седмици по-рано. Вижте го само как изглежда след 8 години:

Бенджамин Скот Милър и съпругата му Линдзи не очаквали да станат родители на 16 юли 2012 г.

Синът на двойката от Охайо трябвало да се роди след още 3 месеца и половина. Но спазмите, които Линдзи почувства този ден на работа, всъщност били контракции. Лекарите не могли да спрат бебето да се роди през този ден.

Уорд Майлс Милър бил висок трийсетина сантиметра. Тежал около 800 грама, но скоро дори смъкнал още от теглото си.

бебе-промяна

„Лекар ни каза още първата вечер, че има 50/50 шанс той да бъде нормален“, казва Бенджамин Милър, който е професионален фотограф. „Ние само се молехме и молехме.“

Бащата запечатал някои от ключовите моменти в пътуването на Уорд в големия свят и ги събрал във видеоклип, дълъг почти седем минути, който днес е изключително популярен във Vimeo.

Кадрите на Милър показват как майка му за първи път държи  сина си на 4 дни, когато Уорд е покрит с тръби и въжета. Болничният персонал помогнал да се позиционира бебето и медицинското оборудване, така че да може да се притисне към гърдите на майка си.

Във видеото майката на Уорд гледа право в камерата и се усмихва, нежно галейки бебето си, след което внезапно накланя глава надолу и покрива устата си с ръка в поток сред порой от тъжни емоции.

Ранното раждане не беше единственото предизвикателство за Уорд. На 10-дневна възраст сканирането разкрива кръв в мозъчната му тъкан, което означава, че в даден момент там е попаднала кръв, която е опасна за здравето му. Баща му си спомня как плачел и се молел през целия път до болницата онзи ден.

Уорд-Майлс

„И тогава стигаш там и го виждаш, а той лежи там. Той все още е както преди“, каза той. „Чувствахме се толкова зле. Той няма контрол над това. Вината не е негова.“

С течение на времето кървенето не нарастнало и кръвта бавно се реабсорбирало от мозъка. Проблемът изчезнал.

Уорд най-накрая се прибрал у дома, след като прекара повече от 100 дни в болницата.

„Всички лекари, които го срещат и казваме, че е бил 15 седмици по-рано, просто не могат да повярват“, споделя бащата. „Той дори не изглежда като недоносен.“

Възможно е мозъчният кръвоизлив да доведе до проблеми по-късно, но засега Уорд не се нуждае от физическа терапия.

Уорд-Майлс
Източник: youtube

Последното видео с малкия Уорд е от 2020 година, когато вече е на 8 години. На него хлапето е в отлично настроение и се вижда, че е пораснал като изключително сладко усмихнато русо момченце.

Advertisement
Фейсбук коментари