Той хранел безплатно бездомни деца, но ресторантът му изгорял. Тогава доброто му се върнало

Той хранел безплатно бездомни деца, докато ресторантът му не изгорял. А после доброто му се върнало
Източник: YouTube/ЧУЖИЕ ЖИЗНИ

Вярата, че и доброто, и злото се връщат при този, който ги е инициирал, идва от народния фолклор. Някои наричат ​​тази връзка – реална или въображаема – принципът на бумеранга.

Според тази теория всичко, което човек прави или казва, има способността да се връща при него, точно както традиционните оръжия на австралийските аборигени.

Бруно Серато е родом от Франция, където от четиринадесетгодишна възраст се опитва да печели джобните си пари в семейния ресторант. Когато навършил 20 години, той започнал работа като готвач в американския град Анахайм, на 40 километра от Лос Анджелис.

Този град се намира в доста богатия Ориндж Каунти, между другото, там бил открит първият Дисниленд. Въпреки привидното богатство обаче, в покрайнините на града живеят много бедни семейства, които едва свързват двата края.

Когато майка му дошла го посетила и заедно излезли на разходка из града, той видял нещо шокиращо. Бруно забелязал малко дете, което яде от пакет чипс, изхвърлен от някой по-рано, и това била неговата вечеря.

Това толкова изненадало мъжа, че решил да види с очите си в какви условия живее семейството на детето. Очевидно не бил подготвен за такава бедност.

Те едва можели да си позволят малка мотелска стая. Тогава Бруно взел това дете със себе си и го завел в ресторанта, в който работил, и го нахранил за своя сметка. В рамките на една година имало около пет хиляди такива деца – Бруно нахранил всичките. 

Самият готвач казва, че ако детето е гладно, тогава спешно трябва да му се даде паста. Именно това ястие той приготвил за малкото момче още първия път и оттогава не спрял.

Самият Бруно казва, че никога през живота си не е гладувал. Всеки ден ядял спагети със сос маринара.

14 години след случката с малкото дете мъжът създава специален фонд Caterinas Club. Той храни нуждаещи се деца в тридесет града в Калифорния.

Всеки ден фондацията приготвя десетки литри сос и около 350 килограма макарони, които се изяждат от гладни деца за миг.

Бруно отбелязва, че наистина има много хора, които просто искат да помогнат на деца в нужда, но просто не знаят как. Човекът е сигурен, че трябва да започнем с малко. Първо чиния за един, после за 10 човека, после за 20 и т.н.

След няколко месеца успешна работа на фонда той дори решил да не отваря ресторанта по обедно време. Всичко, за да може да помогне при приготвянето на храната за бедните деца. Много от децата оцеляват благодарение на неговите грижи.

Пожарът

Но през 2017 г. се случило нещо, което никой не можел да предвиди. В заведението възникнал пожар, който го е унищожил напълно. Официалната причина за пожара е късо съединение.

Но това, което тревожело Бруно не бил фактът, че той остава безработен, а фактът, че сега няма да има кой да храни малките му деца.

Тогава съдбата върнала с бумеранг проявеното добро от човека.

Редовните му гости решили да изненадат Бруно. Те събрали сума пари, за да може мъжът да възстанови заведението.

Също така, по време на периода на престой и реконструкция на ресторанта, местният епископ взе решително решение да даде на готвача кухнята на катедралата, за да може да продължи да върши делото си.

Бруно си спомня, че още на следващия ден с доволно изражение на лицето приготвял паста за децата и дори забравил за пожара.

Месеци по-късно той отново се върнал към любимия си бизнес в реновираното заведение и, разбира се, продължил да храни деца от бедни семейства.

Сега той е напълно сигурен, че доброто винаги се връща като бумеранг, както и злото. Въпреки натовареността си той продължава да храни бедни дечица. За да помогнеш на другите, първо трябва да имаш желание.

Advertisement