Той бил разстроен заради сина си аутист. Но две думи на непознат пътник имали неочакван ефект!

баща и дете
Изображение от user15285612 on Freepik

Животът е сложно нещо…

Бях в Дисни ленд със сина си Даниел, който има аутизъм. Тогава той беше на 7 години и цялото семейство, жена ми и още три деца, заминахме на почивка.

Изведнъж Даниел изпадна в истерия, неясно защо. Ето защо жена ми и аз решихме, че ще взема автобуса с него обратно до хотела, докато тя остане в парка с другите три деца.

Писъците продължаваха… Чакахме автобуса, а писъците продължаваха.

След това се качихме в претъпкания автобус и крясъците на сина ми продължиха.

Автобусът спираше на много спирки, преди да пристигне на нашата дестинация, а истерията на сина ми продължаваш.е

Синът ми изглежда напълно „нормален“. За много хора в автобуса той се оказа просто едно крещящо дете или разглезено дете, което не си е получило играчката този ден. Затова буквално след няколко минути неговите писъци предизвикаха първите укорителни погледи на другите пътници.

За мой голям срам изпуснах нервите си заради собствения си син. Бях объркан, ядосан и разстроен и се почувствах измамен от Бог, защото не можах да се насладя на нормална ваканция със семейството ни заради състоянието на сина ми.

И тогава реших, че искам той да изчезне…

Запитах се какъв би бил животът, ако не носех този кръст.

Реакциите на другите пътници ставаха все по-натрапчиви, а изведнъж мъжът, който седеше точно на преднатас седалка, се обърна с лице към мен.

Приготвих се за яростни съвети как да отгледам добре възпитано дете, но той спокойно попита: „Всичко наред ли е?“

Отговорих: „Той има аутизъм“.

Тогава човекът каза: „Ясно, не се притеснявайте“. И се усмихна.

Това беше всичко.

И изведнъж целият гняв в мен изчезна, почти се разплаках от срам за това, което изпитах преди минута. В този момент спря да ме интересува какво мислят другите.

Синът ми отново беше моят дар от Бога.

Никога няма да забравя този човек или неговия малък, прост акт на доброта и разбиране. Наистина вярвам, че той беше ангел-пазителят на сина ми онзи ден, а може би и моят.

Бъдете ангели.

Advertisement