Те отказали да направят аборт заради „деформация“ на лицето на момчето. Ето го след 2 години

Те отказали да направят аборт заради

Удивителна история за човешката доброта!

Бременността и без това е доста тревожен период. А сега си представете, че ви съобщят, че с все още нероденото ви дете не всичко е наред?

Така се случило при една млада двойка, очакваща сина си, на когото вече били дали даже име – Броуди. Но на 24-та седмица им съобщили, че плодът има двустранно разкъсване на устните и небцето.

Разцепването на устната или хейлосхизис (cheiloschisis), на разговорен език „заешка устна“, е разкъсване в средната част на небцето или двете части на горната челюст в периода на ембрионалното развитие. Също така е възможно това разцепване на небцето да е в резултат на тумор, инфекциозни процеси или физическа повреда.

Докторът попитал родителите искат ли да прекъснат бременността, тъй като подобна деформация може да означава и други проблеми със здравето. При някои деца подобно явление се среща във вид на малко отверстие на горната устна, но в случая на Броуди цепнатината засягала не само устните и небцето, но и носа.

За Сара и Крис въпросът не седял на дневен ред. Разбира се, че искали да запазят детето си! Било им все тая как ще изглежда и били готови да се грижат за задравето му след раждането. Сара казала, че иска да се промени отношението на хората към децата с разцепена горна усстна и небце.

Ето така изглеждал Броуди веднага след раждането

бебе-със-заешка-устна
saheller

„Напълно е нормално да се гордея със своето дете, независимо от обстоятелствата“ – казала Сара. „Решихе да публикуваме снимки от ултразвука/като новородено/от първата му годинка в нашите акаунти във фейсбук и Инстаграм. Искахме повече хора да знаят за тази патология“.

бебе-деформация
saheller

Това не значи, че състоянието на Броуди не изисквало внимание. Рзацепената устна и небце можели да пречат на детето да яде, пие, да се усмихва, а понякога и да диша. Но родителите се справили с всичко това.

След публикуването на снимките Сара получила множество съобщения, че с лицето на детето й може не всичко да е наред, но тези снимки са идеален начин да послужат за пример на другите.

Имало и случаи на уникална добрина. Сара разказала как непознат в ресторанта й връчил лист хартия, съдържащ чек за 1000 долара.

спящо бебе
Facebook/Sara Heller

Бележката гласяла: „За прекрасното детенце“. С тези пари Сара и Крис скоро направили операция на Броуди.

Броуди

Сега момчето оздравява. Трябва да мине през още няколко операции, но е щастлив и доволен.

Броуди-2

Както виждате, сега Броуди изглежда прекрасно! Благодарение на опитните лекари и хирурзи момчето може да яде и да говори.

Advertisement