Те били заедно над 60 години. Думите на мъжа към жена му на смъртния им одър разтърсват

Те били заедно над 60 години. Думите на мъжа към жена му на смъртния му одър разтърсват

Какво по-хубаво от любов за цял живот? Но в нашия свят, за съжаление, подобна дълготрайна любов се среща рядко.

Хубаво е, че има двойки като Флорин и Ед Хейл – благодарение на тях започваш да вярваш, че силната, чиста любов наистина съществува! Те живели щастливо заедно повече от 60 години и дори смъртта не успяла да ги раздели. За такива любовни истории се пишат романи, защото те докосват душата.

Ед и Флорин се запознават през 1952 г. Един валс поставил началото на появата на силно взаимно чувство, което свързало сърцата им до края на живота им. В този момент Ед вече знаел: не искал друга освен нея!

Момичето не могло да сдържи сълзите от радост, когато любимият й предложил ръката и сърцето си.

Те се отнесли към сватбения обет с благоговение и отговорност, като си да се грижат един за друг „в болест и здраве, докато смъртта ни раздели“.

Когато Ед навършил 83 години, бъбрекът му отказал. А след като съпругът й бил хоспитализиран, Флорин получила инфаркт. Жената също била откарана в клиника в Ню Йорк, но не в тази, където лежал нейният любим.

Щом научил за това, Ед поискал, те не само се лекуват в една и съща болница, но и се настаняват в едно и също отделение. Лекарите не могли да се противопоставят на желанието му и възрастната двойка отново се събрала.

Флорин, която трудно успялвала да разбере какво се случва около нея, веднага забелязала любимия си съпруг. Тя починала, държейки се за ръка с него… а 2 часа по-късно, поел последния си дъх, и Ед се преселил при жена си..

Последните думи на мъжа звучали така: „Флорин, никога няма да те оставя. Тогава ти обещах, че никой и нищо на този свят не може да ме принуди да те напусна. Ако си отидеш и аз ще си отида с теб!“

Всички проблеми, незначителни трудности и дори най-страстните чувства бледнеят пред силата на тази любов. Това е най-важното в живота! Просто трябва да се опитате да отворите сърцето си за чистото безкористно чувство.

Не забравяйте да споделите тази чудесна любовна история с приятелите си.

Advertisement