Тази специална молитва се чете на 1 януари, за да е успешна цялата ви година!

молитва-за-Нова-година

Тази молитва се чете винаги в първия ден на Новата година. На 1 януари се чества Обрезание Господне и Васильовден. По традиция в този ден се отбелязва и настъпването на Новата година.

Запазени са множество поверия и вярвания, свързани с този енергиен ден. В миналото в този ден се четяла една специална силна молитва за привличане на успех и благосъстояние през цялата година.

Смята се, че който я прочете 3 пъти през този ден, през цялата година ще бъде щастлив и финансовите проблеми няма да го застигнат.

Тази молитва наистина помага. Ето как правилно да я четете. 

Най-добре да я прочетете рано сутрин, през деня и след залез слънце. Трябва да се чете с вяра, наоколо трябва да бъде тихо, за да не ви пречи никой.

Смята се, че този, който предаде тази молитва на своите приятели и роднини с пожелание за щастие и успехи, ще има много успешна година. 

Ето я и самата молитва:

Господи Боже, на всички видими и невидими твари Творец и Създател, сътворил времената и летата, Сам благослови започващата днес Нова година, която ние смятаме за Твое въплъщение за нашето спасение.

Позволи на да прекараме тази година и много като нея в мир и съгласие с ближните наши; укрепи и разпространи Светата Вселенска църква, която Ти Сам основа в Йерусалим, и чрез спасителната жертва на святото Тяло и пречиста Кръв освети.

Отечеството наше возвеси, съхрани и прослави; дългоденствие, здраве, изобилие от плодове земни и благоуханен въздух дай нам; на мене, грешного раба Твой, на всички роднини и мои близки и всички благоверни християни, като истински наш върховен Пастир, опази, огради и пътя на спасението утвърди, за да можем ние, следвайки го след дълъг и благоденстващ живот в този свят, да достигнем Твоето Царство Небесно и да получим вечно блаженство от светиите Твои.

Амин.

Advertisement