Така и не разбрах какво е майчина любов…

Така и не разбрах какво е майчина любов...
Източник: Unsplah/Eric Ward

Майка ми ме родила веднага след завършване училище. Била непланирана бременност и тя щяла да направи аборт, но баба я разубедила. Баща ми изобщо не знае нищо за съществуването ми. Ако майка ми му беше признала, нещата можеше да се развият по друг начин.

Баба ми се занимаваше с възпитанието ми, тъй като майчинството не влизаше в плановете на майка ми. Тя ме посещаваше само за рождения ми ден. Смятах я за непозната. Никога не съм получавала подкрепа от нея и не съм чувала някакви мили думи по мой адрес.

Един ден тя дойде при баба и започна да „въвежда ред“. Мама беше много пияна и баба не можеше да се справи с нея. Мама ме изгони навън посред нощ без дрехи. Добре, че тогава ме прибра съсед, а на сутринта дотича баба ми.

След смъртта на баба ми нещата коренно се промениха. Леля ми реши да вземе попечителството над мен, защото разбра, че майка ми няма да се грижи за мен.

Но в този период майка ми взе да я посещава. Постоянно се караха помежду си. Дори се стигна до физическис блъсък. Леля ми също обичаше да надига чашката. Накрая и двете обвиниха мен за своите беди.

По това време исках да си намеря сиропиталище и да напусна дома. Нещата станаха малко по-лесни, когато майка ми си намери гадже, от което забременя. Въпреки разгулния си начин на живот тя роди момченце.

През цялата бременност вторият ми баща биеше майка ми, но, слава Богу, брат ми се роди здрав. Обичам го безумно, въпреки че не очаквах раждането му. Хранех го сама, защото майка ми скоро се върна към предишния си начин на живот.

Оттогава минаха много години. Вече имам собствено семейство. Съпругът ми е наясно с трудните отношения, които имам с майка ми. Изобщо не поддържам връзка с нея. Само с брат ми. Срам ме е, че родителите ми са такива. Мама ми причини твърде много болка, така че, уви, не мога да й простя.

Advertisement