Свещената Иисусова молитва, състояща се само от няколко думи

Свещената Иисусова молитва, състояща се само от няколко думи
Източник: Pixabay

Исусовата молитва е известна на вярващите. Именно тя помага да се справим с различни проблеми и преживявания. Краткостта на молитвата позволява да се чете почти навсякъде.

Исусовата молитва се чете на църковните служби. Дори дете може лесно да я запомни.

Въпреки това тя помага на човек да се концентрира и да се моли, когато времето е малко, между делата и начинанията му.

Искрено молещият се човек, обръщайки се към Исус, може да получи подкрепа, самочувствие и любов. Господ никога не оставя онези, които Го молят и се обръщат към Него.

По време на земния си живот Исус многократно казва, че вярата спасява. Именно това е характерно за тези, които четат Исусовата молитва. Не напразно светите отци я смятат за една от най-могъщите.

сусовата молитва е кратка, но действена. Помага да се въздържате от изкушения, да вземате решения, да се справяте с преживявания и трудни моменти в живота си. Можете да я прочетете на път, да я вземете със себе си в чужд дом, да я прочетете преди лягане, дори там, където няма икони.

Обръщането към Исус се смята за най-благоговейно за душата. Помага ви да намерите мир и да съберете силите си.

За разлика от други молитви, кратката молитва към Исус Христос помага да придобиете увереност в собствените си способности, да се съберете преди изпит, да покажете смелост, решителност в трудна ситуация или да направите избор, който може да бъде много труден и сложен.

Исус помага на тези, които го молят, дори и не веднага. Дава сила, надежда, помага да се вземе неочаквано решение.

Мнозина са забелязали, че след Исусовата молитва настъпва просветление, прозрение, което им помага да се справят с всякакви материални или други трудности.

Например, преди молитва човек може да изпита крайно объркване, безпокойство и страдание. Той може да не разбира как да действа, да взема решения какво да прави по-нататък, да не вижда нито перспективи, нито изход от морето от проблеми и трудности.

Господ ви помага или просто да преживеете това трудно състояние на ума, или да покажете спокойствие, смелост, решителност и други качества.

Понякога Той ви подсказва как да постъпите  чрез пророчески сънища, срещи, думи на други хора или неочаквани съвпадения. В някои случаи Исус помага да преживеем нещо, което не може да бъде променено с никакви средства или съдби.

Например, предателството на човек е вече извършено събитие, което не може да бъде повлияно по никакъв начин. И тогава Господ дава на молещия сила, за да преживее трудностите и да се справи с всякакви неприятни моменти в живота.

Но тази молитва не се чете само в скръб.

Тази кратка свещена молитва от само няколко думи е много силна. Звучи така:

Господи Иисусе Христе, Сине Божи, заради молитвите на Твоята пречиста Майка, на преподобните и богоносни наши отци и на всички светии, помилуй и спаси нас, яко Благ и Человеколюбец! Амин.

Advertisement