Свекървата с две малки деца иска да живее при нас

жена с чаша вино
Източник: Unsplash/ Zachary Kadolph

Запознах се с едно момче, аз съм на 20, той на 21. Планирахме някой ден да заживеем заедно, но всъщност стана много бързо, защото майка му, която много обича да пие, замина на село с някакво гадже и го остави без ключове, дрехи, храна и жилище. Дори не се обади да види как е. Накрая си взехме под наем апартамент.

Сега майката на приятеля ми постоянно идва при нас да нощува, след като нейният приятел й откраднал парите и избягал. Не за ден, не за два. Поне да беше сама! Но тя има още две деца. Тригодишно пищящо момченце и едногодишно момиченце. Тя им съска, крещи, бие ги. Приятелят ми също крещи на децата.

Наскоро майка му дойде отново и след това изчезна за седмица и половина, пак взе да пие, децата бяха с нея, а тя не си вдигаше телефона, когато се обаждахме. И сега отново е тук. Приятелят ми се закле, че няма да я пусне в апартамента ни, че това е последната капка. Но той отново я пусна.

Не искам да живея с нея, разбирам, че иска да остане, скучно й е на село. Тя е на 38 години. Казах на гаджето ми, че ако майка му иска да дойде, да й намери друг апартамен, защото искам спокоен живот, а в едностаен апартамент не мога да се сгуша с този „цигански табор“.

Децата крещят през нощта, майка им крещи, а аз работя, искам да спя достатъчно. Но той не чува думите ми. Казва „Трябва да изгоня майка си ли?!“. А ние имаме един диван, едностаен апартамент и той не се смущава, че трябва да спим на пода…

В крайна сметка реших да напусна, казах живей с майка ти. Той ме пусна. Да съм си тръгвала щом искам, всичко го устройвало, никой не ме притеснявал, аз сама съм си измислила всичко, имала съм хлебарки в главата си.

Но не мога да слушам виковете на децата и неговите и на майка му. Не мога да я гледам и как пие.

Не знам как да му обясня, че не само аз ще си тръгна, и друга ще си отиде, и третата ще си отиде, защото той не разбира, че майка му седи на врата му и всеки път ще бъде така . Той смята, че проблемът е в моята глава.

А го обичам. Прекарах нощта на друго място, а сърцето ми още се къса, сякаш моето ми беше отнето. Моята майка не ни пречи, кани ни на гости, не идва при нас, но, разбира се, не й харесва цялата тази ситуация. Тя също иска да ме изведе оттам. Не знам какво да правя….

Advertisement