Снимка на момиче, пиещо от локва, потресе света. Ето нейната история:

Снимка на момиче, пиещо от локва, потресе света. Ето нейната история:

В мрежата се появиха шокиращи снимки, на които момиченце е на четири крака и пие вода от мръсна локва.

Снимките са направени от Миг Риос, местен журналист и доброволец в Посадас, североизточна Аржентина. В този ден температурата на въздуха достигнала 38°C и децата нямали възможност да си набавят друга вода.

Според Misiones Online това е момиче от бедно семейство от местната общност на индианците гуарани.

Тя, заедно с други деца, проси на улицата.

След като беше публикувана онлайн, снимката предизвика огромна вълна от възмущение по света. Тези снимки показаха истинската ситуация в страната и тежкото положение на индианските народи в Южна Америка.

Доброволецът разказва:

„Докато страната страда от жегата, това малко момиче от Гуарани е принудено да пие вода от мръсната земя. Обществото ни явно прави нещо нередно.

Защо пуснах снимката? За да можем най-накрая да започнем да говорим за проблем, за който не правим нищо, защото всички не искат да забелязват очевидното. По-лесно е просто да хвърлите монета на тези деца.“

Той допълва, че по-късно момичето било прегледано от лекар. Риос живее в центъра на Посадас, където много деца от общността на гуаранитепросят. Той постоянно наблюдава подобни сцени, но този път снимал детето в опит да покаже проблема на обществото.

Гуараните са група от местни народи на Южна Америка. Идват в градовете и използват децата си за просия.

Членовете на тази общност напускат домовете си и живеят на улицата, защото дори и с милостиня получават повече, отколкото могат да изкарат в селото. По родните места са още по-гладни и нямат работа.

Гуараните в Южна Америка са в състояние на хуманитарна криза. На практика са били лишени от цялата земя, така че живеят в бедност. Сред тях има рекордно високи нива на самоубийства, особено сред младите хора.

Общинските власти и благотворителните организации помагат на гуараните, но усилията им не са достатъчни.

Advertisement