Силни молитви към света Анна за благополучие и надежда

Днес почитаме Света Анна - майката на Дева Мария. Тя закриля бременните и майките

Молитвите към майката на Божията майка – света праведна Анна винаги са били смятани за едни от най-силните. Света Анна е майката на Дева Мария. Хиляди вярващи идват при нейната икона с молба за помощ.

Света Анна е преживяла много страдания в живота си и затова се опитва да помогне на всички, които изпитват трудности.

Можете да помолите Анна за всичко, много вярващи твърдят, че молитвата на майката на Пресвета Богородица Анна определено ще бъде чута.

Един ден Ана видяла гнездо с птици на едно дърво. Тя се подпряла с ръка на клонче и със сълзи се помолила на Господ за дете, Анна обещала, че ако има дете, ще го даде на Бога.

В същия момент пред жената се явил ангел, който съобщил на Анна, че скоро в семейството им ще се появи бебе. Той заповядал да нарекат момичето Мария и казал, че тя ще донесе благословение на всички народи на Египет.

Анна се зарадвала и отишла в храма, където отново произнесла думите на обета.

На кого помага молитвата към света Анна

– жени, които мечтаят да забременеят;
– на всички, които нямат мир в семейството;
– безплодни съпрузи;
– семейства с остра финансова нужда.

Към днешна дата мощите на Света Богородица Анна се намират в Гърция. Те периодично се разнасят до различни манастири и храмове, за да могат всички вярващи и желаещи да се поклонят на Света Анна.

Всеки ден към тях се стичат огромен брой поклонници от различни страни по света, за да почетат светеца и да поискат милост.

Молитва към света Анна, която помага за забременяване

„Чуй на, Божиите раби  Твои (имената на съпрузите), Всемогъщ и Милосърден Всевишни, нека Твоята помощ бъде изпратена чрез нашите молитви. Молим се, бъди снизходителен, Боже, към нашите молитвени думи, помни Твоя закон за увеличаване на човешкия род и бъди наш Покровител, и Бъди наш Покровител, с Твоя помощ ще се запази това, което си установил.(имената на съпрузите), съединени от брачен съюз, молейки се за Твоята помощ, да дойде Твоята божествена милост ние, нека станем плодовити и можем да видим нашите синове и дъщери, до 3-ти и 4-ти род, и да доживеем до дълбока старост и ще дойдем в Царството Небесно чрез Господ Бог Исус, нашия Христос, Амин.”

Молитва на жените към Света Анна за надежда

„Славна майко Анна, Всемогъщият Бог те направи закрилница и покровителка на всички бременни жени. Усърдно те моля да благословиш мен и детето ми, което нося под сърцето си, и нека Господ му благи заложби. За моето дете Те моля за помощ .. Измоли ми благочестив живот, свята молитва и благочестиви помисли. Света майко Анна, помогни ми в тежкото време на моето раждане. Чеда Божии чрез светото Кръщение и чрез добро възпитание – на верните чеда на св. Църква Господня. Света майко Анна, разчитам на теб. Амин“ .

Молитва към праведните Йоаким и Анна за семейно благополучие

„О, свети праведни, богоотци Йоаким и Анна! Молете се на Милосърдния Господ, да се отвърне от нас гневът Му и да прости безбройните ни грехове, да ни обърне, Божиите раби (имена), на пътя на покаянието , и към пътищата на Неговите заповеди, нека Той ни утвърди, а също и чрез вашите молитви, спаси живота ни.От всички нещастия и беди и внезапна смърт, нека вашето покровителство ни освободи и ни защити от всички врагове, видими и невидими. царството на Христа, нашия Бог. На Него, с Отца и Светия Дух, принадлежи всяка слава, чест и поклон през вековете.“

Advertisement