Силни молитви към св. Йоан Кръстител за здраве и благополучие

Свети Йоан Предтеча

Пророк, Предтеча и Кръстител Господен Йоан е християнски светец, последният старозаветен пророк и мъченик. Той живеел в пустинята, бил най-големият аскет, проповядвал покаяние, призовавал хората да променят живота си, пророкувал за идването в света на Спасителя – Господ Исус Христос. Йоан Кръстител е един от най-почитаните светци в християнството, следващ Света Богородица.

Молитвите към светеца имат огромна чудодейна сила и могат да лекуват. Всички истински вярващи могат да се възползват от подкрепата на най-великия пророк и да получат изцеление от всяка болест, като отправят молитвени думи към светеца.

Молитви към пророк Предтеча и Кръстител Господен Йоан се отправят при следните нужди:

за здраве;
за изцеление при болести, успешен резултат от операция;
за лечение на главоболие, наранявания на главата;
за освобождаване от алкохолизъм, наркомания, хазарт, тютюнопушене и други страсти;
за поправянето на живота, наставление, покаяние;
за защита от видими и невидими врагове;
в помощ на фермери и скотовъдци.

Молитва към свети Йоан Кръстител за успокоение на душата

Житейските катаклизми, безпокойството за близките често забулват човек. Как да намерим мир в душата? Как да се справим със загубите? Молитвата към Йоан Кръстител помага за успокояване на душата.

Кръстителю Христов, проповедниче на покаянието! Не презирай мене, който се кая, но заедно с небесните войнства моли се на Господа за мене недостойния, който паднах в много грехове и се измъчвам от бурните помисли на моя ум. Изпълнен съм със зли дела и няма край моят греховен навик, и умът ми е прикован към земните неща. Що да правя, не зная, и при кого да отида, за да бъде спасена душата ми, освен при тебе, свети Йоане, едноимен на благодатта, защото зная, че ти пред Господа след света Богородица си най-велик измежду всички родени на земята. Ти се удостои да се докоснеш до главата на Царя Христа ­ Божия Агнец, Който взе греховете на света, моли Го за моята грешна душа, та поне отсега да понеса благото Му иго и да получа наградата с последните. О, Кръстителю Христов, досточтими Предтече, последни пророче, първи мъчениче, наставниче и учителю на чистотата и ближни Христов приятелю! Тебе моля, при тебе прибягвам: не ме отхвърляй от твоята закрила, но подигни мене, падналия в много грехове. Обнови душата ми чрез покаяние, като с второ кръщение. Очисти мене осквернения от грехове и ми помогни да вляза в небесното царство, дето нищо нечисто не влиза. Амин!

Молитва към Йоан Кръстител за изцеление

За да получите здраве и благополучие, помага молитвата към Йоан Кръстител за изцеление. Молитвата помага към съживяването на силите и ресурсите на тялото, дава вяра във възстановяването. Светецът ще помогне за възстановяване на здравето.

Молитвите за избавление от болести се четат искрено. Много е важно да придобиете увереност, че молитвените думи ще помогнат за излекуване от болестта. Не трябва да отлагате посещението в храма, особено в този, където има икона на Йоан Кръстител. Ако в къщата ви има свещен образ, тогава можете да прочетете молитва пред него. Но ако нямате възможност да се молите пред иконата на пророка, няма проблем. Най-важното е думите, отправени към светеца, да идват от самото сърце.

Винаги помнете, че е важно да се молите не само за вашето здраве, но и за благополучието на близките. Най-добре е да започнете с молитва за здравето на семейството и приятелите. Когато започвате молитвена служба, не забравяйте за чистите мисли, добрите дела и силната вяра в Господа. Молитвите помагат само на тези, чиято вяра е праведна и непоклатима.

„Велик пророк, Кръстителю! Обръщам се към Теб с молитва и моля за помощ. Излекувай моята грешна душа, избави ме от пороци и страхове. Дай здраве и благополучие на семейството и приятелите ми. Не позволявай на болестта да завладее тялото ми. Моля се, изцели ме от болести, прогони ужасните болести от плътта ми. Да, ще продължа да служа на нашия Господ Христос, никога няма да спра да прославям Твоето пресвято име. Да бъде волята Господня за всичко. Завинаги. Амин“.

Молитва срещу силно главоболие и други болести

„Преподобни Йоане, праведнико Господен! Нося молитва към Теб и те моля да освободиш душата ми от греховете, от всички зли мисли и грешни дела. Защото аз съм слуга на Господа и ще нося наказанието за всичките си грехове и нечисти дела. Чуй думите ми и облекчи болезнените болки, дай изцеление, предпази м от болести. Помоли Небесния Цар за мен и ми прости за всичко. Очисти душата ми, укрепи вярата и прогони демоните от душата ми. Да прославя Твоето име, велики Кръстителю! В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин“.

Молитва за изцеление от тежки болести

„Блажени предвестник Божи! Коленича пред иконата Твоя свята. Моля те, спаси душата ми от корист, злоба и печал. Моля те, пресвети Кръстителю, спаси ме от болестите, които са завладяли тялото ми. Изпроси благословението на Господа на небето, защото Ти стоиш до Него и си заслужил доверието и свещения дар за велики и благочестиви дела. Защити и изцели от всички зли болести, които побеждават плътта ми. Не позволявай на нечистия да помрачи душата ми. Да възхвалявам името Ти, да го прославям по целия свят, о, смирен пророче! Да бъде волята Господня. Амин“.

Помнете, че Йоан Кръстител чува всеки, който казва молитвите си от чисто сърце. Прочетете молитви пред иконата на Кръстителя, вярвайки с цялото си сърце в изцелението си. Изобщо няма значение какви молитвени думи ще прочетете. Най-важното е те да са искрени и чисти.

Advertisement