Силна православна молитва към свети Трифон

Свети-Трифон

Свети Трифон е християнски мъченик, станал известен благодарение на великите си дела. Молитвите към великия мъченик ще ви помогнат във всяко начинание.

Свети великомъченик Трифон е от голямо значение за православната религия. Още приживе той изцелява много вярващи, от които останалите лечители се отказват, а също така е виждан неведнъж в ритуали за прогонване на демони. Според легендата, веднъж Трифон изчистил полетата около родното си село от скакалци, спасявайки жителите му от липса на реколта и глад.

Молитвите, посветени на светеца, помагат срещу:

демонично обладаване;
болести, както духовни, така и физически;
помощ за намиране на добра, стабилна работа;

Обърнете внимание! Всяка молитва, посветена на светец, трябва да идва от чисто сърце. Ако човек не вярва в Бог, тогава не трябва да очаквате помощ и от него.

Как правилно да се молите

Приживе светецът е бил отговорен и съпричастен човек. Това качество се запазило за него и след възнесението му на небето.

Ако се молите правилно и усърдно на светеца, той неизменно помага на страдащите.

За да не нарушавате църковния етикет, достатъчно е да правите правилно следните неща:

– Подхождайте към молитвата с чиста душа и сърце.
– Не искайте да навредите на други хора.
– Преди молитвата и в края й трябва да се прекръстите.
– Препоръчително е да посетите храма и да се подложите на обреда на причастие.

Правете всичко с чисто сърце и Бог ще чуе.

Молитва към свети Трифон

О, свети мъчениче Христов Трифоне, бърз помощник на прибягващите към тебе и скоропослушен застъпниче на молещите се пред твоя свят образ. Чуй сега и всеки час молението и на нас, почитащите твоята света памет, и се застъпи за нас пред Господа на всяко място.
Ти, угодниче Христов, свети мъчениче и чудотворче Трифоне, възсиял с велики чудеса, преди да се преселиш от този тленен живот си се помолил за нас на Господа и си изпросил от Него този дар: когато някой изпадне в нужда, беда, скръб и душевна или телесна болест, и призове светото ти име, той да се избави от всички примки на дявола.
И както някога си излекувал царската дъщеря, измъчвана от бесовете, така и нас избави от техните люти козни през всички дни на живота ни, но най-много ходатайствай за нас в деня на нашето последно издихание. Бъди ни тогава помощник и прогони лукавите духове, и ни поведи към Царството Небесно, където ти сега предстоиш със светиите пред Божия престол.
Моли Господа да удостои и нас да станем съобщници на вечното веселие и радост, и така заедно да се удостоим да славим Отца и Сина и Светия Утешител Духа във вечни векове. Амин.
Advertisement