Сиамски близначки били разделени на 4-годишна възраст. Сега вече са на 18 и ето как изглеждат

Сиамски близначки били разделени на 4-годишна възраст. Сега вече са на 18 и ето как изглеждат

В семейството Ерин и Джейк Херин очаквали попълнения. През февруари 2002 г. се раждат тези невероятни момичета – Малия и Кендра. Още по време на бременността родителите знаели, че чакат сиамски близнаци.

Двойката била много притеснена за здравето на момичетата, но те не се вслушали в съветите на лекарите за прекратяване на бременността. Родителите били готови да се борят за децата си докрай.

сиамски-близначки

Момичетата се родили на бял свят чрез цезарово сечение. Няколко години били под лекарско наблюдение,а родителите им търсели възможност да ги разделят и да подарят на всяка от тях пълноценен живот.

Когато момичетата навършили 4 години, родителите намерили лекари, които били готови да проведат операция по разделянето им.

разделени-сиамски-близначки

Проблемът на разделянето бил в това, че момичетата имали само два крака и всяка от тях отговаряла за един крак. Родителите обаче рискували и девойките били разделени. Момичетата бързо се научили да се придвижват самостоятелно и да изучават тозисвят самостоятелно.

Операцията била извършена през 2006 година, в нея участвали 31 специалисти. Всичко продължило повече от 24 часа и за това събитие говорели всички медии в страната. Мащабната операция прославила момичетата. Мнозина искрено се вълнували за семейството и ги подкрепяли.

сиамски-близнаци

Децата преминали през рехабилитация, адаптирали се и започнали да се движат самостоятелно. На 7 години и двете момичета тръгнали в обикновено училище. С времето момичетата частично преминали към домашно обучение, защото открили таланта им в рисуването. Те прекарали много часове в рисуване.

Общителните и весели момичета намерили много приятели в училище. За съучениците си те станали пример за издръжливост, защото научили всичко и активно прекарвали време с приятели, никога не се оплаквали от трудности и дори помагали на другите.

близначки

Днес момичетата вече са на 18 години. Те карат кола, рисуват картини, завършват училище и планират по-нататъшното си образование. Подкрепят се една друга. Дори след разделението те прекарват цялото време заедно.

Момичетата управляват свой YouTube канал, микроблог и споделят своите постижения и житейски съвети с другите.

Advertisement
Фейсбук коментари